Editorial: La vergonya de la ratera


Text: Pere Sánchez

Vivim en un territori amb comunicacions que ens porten de Barcelona fins als pirineus, sigui carretera o via fèrria, però el que us vull parlar avui, és precisament de carretera i la seva vergonya amb la ratera de la C-55 (antigament C-1411).

Des del 1974 fins als nostres dies, hi ha hagut un increment notable de cotxes, actualment es diu que més de 30.000 cotxes passen per Castellbell i el Vilar i en altres municipis de la comarca, també cal recordar que hi ha hagut accidents de trànsit mortals.

Es va fer una autopista que va resultar ser un nyap, amb corbes que semblen el Dragon Khan, i per si fos poc, és una de les autopistes més cares del nostre país, amb una concessió que no acabarà fins al 2039.

Últimament sentim que la generalitat aplicarà nous descomptes a la C-16, per tal de descongestionar la C-55, avui dia convertida en una vergonyosa ratera. Però fa la sensació que res se solucionarà i que tot seguirà com fins ara.

La plataforma bagenca «Desdoblament C-55 i l’abandonament de les comunicacions al Bages», ha demanat diverses vegades l’aixecament de les barreres de la C-16 de manera definitiva i immediata, més ara que portem un any amb una C-55 convertida en una ratera perillosa, i que fa augmentar-ne el risc de més accidents, en lloc d’evitar-ne i encara mes, els vehicles d’emergències en cas d’un accident, tenen dificultats per poder fer les tasques de rescat, ja que la carretera en sí, ara hi ha una mitjana de formigó, que separa els carrils de pujada o de baixada.

I els Alcaldes que en diuen? Doncs més del mateix, que estan farts de promeses i poques solucions, estan desesperats perquè han demanat reiteradament una solució al conflicte. De fet, el conseller Rull, va manifestar fa pocs dies que l’autopista va buidar reconeixent, això sí, que la C-55 és una carretera congestionada i que cal fer un nou model de finançament als peatges.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.