Professionals d’Althaia i la FSSM de Manresa, donen a conèixer la malaltia de l’ictus en la xerrada de La Marató


Text i Fotos:Althaia

xerradamarato1.jpg

• L’organització de l’acte ha anat a càrrec de la Fundació Althaia, la Fundació Sociosanitària de Manresa (FSSM), la Fundació Universitària del Bages (FUB) i Mútuacat
• És de vital importància actuar amb molta rapidesa davant dels primers símptomes d’ictus

Una ràpida actuació davant dels primers símptomes d’ictus és clau. És un dels missatges que s’ha posat de relleu en la xerrada “Prevenció, actuació i vida després de l’ictus”, que s’ha celebrat aquesta tarda a la Sala d’actes de l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa i que ha comptat amb l’assistència d’un centenar de persones. L’acte ha estat organitzat per la Fundació Althaia juntament amb la Fundació Sociosanitària de Manresa (FSSM), la Fundació Universitària del Bages (FUB) i Mútuacat en el marc de les activitats programades per la plataforma Manresa mobilitza’t amb La Marató.

xerradamarato.jpg

Les intervencions de la Dra. Júlia Saura, neuròloga i coordinadora del Codi Ictus de la Fundació Althaia, i Mireia Torras, infermera de la institució experta en el Codi Ictus, han iniciat la xerrada. Les dues han parlat de la importància de la prevenció, així com de la necessitat d’actuar amb rapidesa davant de qualsevol símptoma o sospita d’ictus. Seguidament s’ha donat pas a la fisioterapeuta Cecília Barnaus, coordinadora del Servei de Rehabilitació de l’Hospital Sant Andreu de la FSSM i a Imma Ficapal, terapeuta ocupacional i logopeda del mateix centre, que han posat èmfasi en la fase de recuperació.

La veu de dos testimonis, Ramon Barlam i Eloi Soler, ha permès conèixer de primera mà com es viu la malaltia. La moderadora de la xerrada ha estat Marina Mateu, doctora en Infermeria, professora dels estudis d’Infermeria de la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa, que forma part del servei de Cures Intensives de la Fundació Althaia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.