El conseller Rull es reuneix amb alcaldes del Bages.


Text i Foto: CCB

alcaldes-del-bages_conseller-rull_gener-2017

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va participar ahir al Consell d’Alcaldes del Bages per informar els responsables polítics dels municipis sobre en quin punt es troben els projectes de futur de les estructures viàries i ferroviàries al territori i altres àmbits que afecten el seu departament.

Sobre les carreteres, el conseller va deixar clar que el desdoblament de la C-55 no és el projecte prioritari en aquest moment, perquè primer es volen esgotar totes les vies que puguin ajudar a traspassar trànsit des de la C-55 a l’autopista i que puguin resoldre la problemàtica de la xarxa viària al Bages, abans de plantejar-se fer efectiu el projecte de desdoblament.

En referència al tren, Rull va fer incidència en la gran problemàtica que hi ha amb Renfe i va assegurar que el govern vol adequar els horaris i incorporar semidirectes, en un curt termini de temps, per millorar la connexió ferroviària entre Manresa i Barcelona.

Durant la reunió es van posar sobre la taula altres temes referents al departament de Territori i Sostenibilitat. El Bages va mostrar la seva preocupació perquè es faci un seguiment acurat de l’execució de la sentència judicial sobre la prohibició d’abocament de runam salí al Cogulló a partir del dia 1 de juliol i la destinació futura dels runams existents i perquè es busqui la millor solució per al territori en allò que fa referència al Pla director urbanístic de l’activitat minera al Bages.

L’Associació de Municipis explica els seus serveis

Al Consell d’Alcaldes del Bages d’ahir hi va assistir també Miquel Buch, president de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques, que va presentar als alcaldes els serveis que l’Associació ofereix als Ajuntaments, entre els quals destaca la compra agregada de serveis i productes, que pot suposar un important estalvi en el consum d’electricitat, gas, assegurances, material d’oficina, etc.

Les demandes de l´Ajuntament de Castellbell i el Vilar

L’ ajuntament de Castellbell i el Vilar, a la mateixa reunió va fer les següénts demandes al Conseller
1) Línia d’ajuts a través de l’ACA per finançar obres de connexió del clavegueram al col.lector de la depuradora.

2) Ajuts per l’execució de les obres a les urbanitzacions, i estalvis costos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.