Que signifiquen les etiquetes d’emissions dels vehicles que reben els usuaris.


 

 

etiquetes-circulacio-espanyaAquests darrers dies es pot veure com en alguns vehicles llueixen una etiqueta de diferents colors, el seu significat és el següent:

Blau = Zero Emissions

Com el seu propi nom indica, aquesta categoria és la dels cotxes elèctrics o híbrids endollables d’última fornada. Aquí entren tots els vehicles elèctrics de bateria (BEV), els vehicles elèctrics d’autonomia allargada (REEV), els vehicles elèctrics-híbrids endollables (PHEV) amb una autonomia superior a 40 quilòmetres i els vehicles de pila de combustible.

Verd i Blau = ECO

En aquesta categoria tenen cabuda els híbrids endollables amb una autonomia elèctrica inferior a 40 km, els híbrids no endollables (HEV), els que caminen amb gas natural (GNC o GNL) o els que funcionen amb gas liquat de petroli (GLP). Igualment, per optar a aquesta categoria hauran de complir amb els requisits de la categoria C

Verda = C

Aquí entren els turismes de gasolina amb Euro 4, 5 i 6 (matriculats des del gener del 2006), així com els dièsel Euro 6 (des del gener del 2014). Pel que fa als vehicles professionals, en aquesta categoria tenen cabuda els de més de 8 places i de transport de mercaderies que estan matriculats des del 2014 tant en gasolina com dièsel.

Groc = B

Aquí apareixen els gasolina Euro 3 (a partir de gener del 2000) i els dièsel Euro 4 i 5 (a partir de gener del 2006). També apareixen els vehicles de més de 8 places i de transport de mercaderies ( matriculats a partir del 2005.

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s