Editorial: Anem en tren fins a Barcelona com fa 150 anys.


Text: Pere Sánchez.

Fa unes setmanes, us parlava de la ratera de la C-55 que a dia d’avui, continua sent notícia. Avui en parlaré d’un altra xarxa viària la ferroviària, doncs encara que no ho sembli, triguem a arribar fins a Barcelona el mateix temps que fa 150 anys.

La gran diferència entre llavors i ara, és que abans les màquines eren a vapor i encara més hi havia menys estacions, avui dia, amb les tecnologies molt avançades, els trens funcionen amb energia elèctrica i el nombre d’estacions s’han doblat.

Dit ras i curt, que si fa 150 anys trigàvem una hora en arribar a la capital catalana, avui arribem amb el mateix temps, qui ho havia de dir, per fer-nos una idea i sorprenentment curiosa, Rodalies va més lent en el tram entre Castellbell i Terrassa, el motiu és que hi ha massa revolts i els trens, és clar, van a una velocitat adequada de seguretat.

En canvi, El Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), també es triga una hora, però hi ha una diferència notable respecte a l’anterior, és la xarxa amb més estacions entre Manresa i Barcelona, sobretot a partir de Martorell on cada dos per tres el tren fa parada.

Per tant, poca broma, la realitat és aquesta i tossuda, anem més lents amb tren que amb cotxe. El tripartit que va governar la Generalitat amb Pasqual Maragall, va intentar solucionar aquest problema amb el metro del Llobregat on cada 20 minuts sortia un tren des de Manresa fins a Martorell on es feia un transbord fins a Barcelona.

La idea, tot i que era bona, no va quallar, les queixes de molts usuaris, sobretot estudiants que deien que es perdien uns minuts quan es feia un transbord a Martorell. El projecte es va retirar amb l’arribada dels convergents a la Generalitat.

Anem lents si, i també triguem el mateix temps que fa 150 anys, tot i la modernitat, caldria buscar una solució que acontentés a tothom, tant uns com altres, que segurament tard o d’hora es trobarà.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.