Una setantena de docents assisteixen a Manresa a una jornada formativa en al·lèrgia d’Althaia

Text i Fotos : Althaia

 

• Les reaccions al·lèrgiques greus i l’asma van ser els temes centrals de la trobada
• Els mestres van poder compartir dubtes i intercanviar inquietuds i experiències amb els professionals del Servei d’Al·lergologia
jornada_allergies1.jpg
 
Una setantena de mestres procedents de 25 escoles del Bages, Berguedà i Solsonès van assistir a la segona Reunió Formativa en al·lèrgia per a docents organitzada per la Fundació Althaia, que es va celebrar aquest dijous a la Sala d’Actes de l’Hospital Sant Joan de Déu. Les reaccions al·lèrgiques greus i l’asma van ser els temes centrals de la jornada, que va ser molt participada i que va mostrar l’interès dels professionals de l’ensenyament de tenir els coneixements necessaris per prevenir, reconèixer i iniciar a l’escola el tractament de les reaccions al·lèrgiques que puguin afectar els infants. 
 
Diversos professionals del Servei d’Al·lergologia de la Fundació Althaia van parlar de l’infant al·lèrgic a l’escola, la crisi d’asma i les reaccions al·lèrgiques greus (anafilaxi). En el decurs de la jornada, els educadors van poder compartir els dubtes i inquietuds que tenen en relació a les al·lèrgies, especialment les reaccions greus i el seu tractament.
 
La part pràctica de la jornada va ser sobre la indicació i el maneig dels inhaladors que cal administrar en cas de patir una crisi d’asma i també l’ús de simuladors i dispositius indicats en el tractament de les reaccions anafilàctiques.
 
L’any 2015 es va celebrar a l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa la primera jornada d’Al·lèrgia a l’escola, impartida per membres del Servei d’Al·lergologia. L’acollida i el grau de satisfacció dels professionals participants de l’àmbit educatiu van ser excel·lents. Arran de l’interès que va despertar el tema, es va decidir donar continuïtat a la jornada.
 
Des del Servei d’Al·lergologia es considera important que les escoles puguin adoptar un enfocament global per a la formació en al·lèrgia, assegurant-se que tot el personal sap prevenir, reconèixer i iniciar el tractament davant d’una reacció al·lèrgica.
No votes yet.
Please wait...

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada