Editorial: l’altra operació diàleg (sobre l’església de la Bauma)


Text: Pere Sánchez

El bisbe de Vic, Mossèn Romà Casanova, ha fet una visita a Castellbell i el Vilar, on ha fet una missa pastoral, i ho ha fet en un bon moment, ja que ha estat interessant veure que els veïns de la Bauma i també l’Ajuntament, han dialogat amb ell, per mostrar la seva preocupació envers l’església Sagrada Família de la Bauma.

Tot i que el bisbe coneix de molt de prop la situació en què es troba l’església de La Bauma, ha estat un moment tranquil·litzador perquè ens ha permès conèixer de primera mà, que la cosa va per llarg,per tant haurem de tenir paciència que tot arribarà que com diu la dita castellana «Los de palació van despacio».

Els veïns de la Bauma fa temps que demanen solucions per evitar que l’església algun dia faci miques, la preocupació és tan gran, que la cosa fa anys que dura i com deia avui una veïna al bisbe, «La bauma va poder reconstruïr la seva església, gràcies als donatius dels veïns després dels aiguats del 1971», una cosa que es va poder fer gràcies a Joan Masats d’aquí aquell conegut lema «Tots som la Bauma».

Com deia aquesta veïna, ara es podria fer una cosa semblant, però caldria que fos el bisbat que cedís l’església a l’Ajuntament per fer un ús compartit, com ho així ho deia el regidor Jordi Calsina, però que ningú se sorprengui, el bisbat de moment no farà res, això sí, el que és segur que el diàleg continuarà, per molt de temps per trobar una solució.

Si aquest moment arriba…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s