La Diputació de Barcelona realitza un projecte per millorar un talús del carrer riera a la Bauma( Castellbell i el Vilar)


Text i Foto: Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona ha realitzat un projecte d’estabilització del talús del carrer de la Riera de Castellbell i el Vilar. Aquest carrer, situat al barri de la Bauma, està format per una filera d’habitatges unifamiliars en una de les seves bandes i per un talús d ‘una alçada variable, d’entre 7 i 15 metres, a l’altra, que presenta diferents graus d’inestabilitat.

En aquest talús s’observa la roca amb diferents graus d’alteració i els materials més tous força erosionats, el que provoca que els blocs de roca dura quedin descalçats i inestables que poden caure al carrer, amb el perill a curt termini que això suposa per a les persones que hi circulen.

El projecte presentat a l’Ajuntament contempla diferents tractaments que inclouen la col·locació d’elements per la seva estabilització com una malla d’acer galvanitzat de triple torsió penjada del seu extrem superior al cap del desmunt per estabilitzar tot el talús. També es contempla la col·locació d’un reforç amb cables d’acer i perns d’ancoratge que es disposarà en zones on hi ha la malla per fixar blocs de petites dimensions, així com una malla de cables d’acer d’alta resistència per fixar els blocs de grans dimensions i els que presenten una probabilitat més elevada d’esllavissar.

Finalment, es preveu la col·locació d’una capa de formigó projectat, del mateix color que el terreny, reforçat mitjançant malla electrosoldada i perns d’ancoratge, per a reforçar. El conjunt d’aquestes actuacions tenen un cost estimat de 153.519 euros.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.