Castellbell i el Vilar digitalitza les actes dels plens municipals des de mitjans de segle XIX.


Text i Foto:Aj Castellbell i el Vilar

foto_digitalització

• El consistori completa la digitalització de les actes, des de l’any 1853 amb l’objectiu de conservar i fer accessible tota la documentació dels plens.

• El cost de la digitalització ha estat assumit íntegrament des de l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona

Castellbell i el Vilar ha acabat la tasca de digitalització de les actes dels plens municipals des de 1853 i fins l’any 2015. Aquesta iniciativa pretén conservar i fer accessibles les actes per garantir la seva consulta, la gestió interna de tota la documentació i facilitar la recerca històrica per part dels investigadors i acostar tot aquest fons a la ciutadania en general. Les actes dels plens municipals recullen els acords polítics i l’activitat de l’Ajuntament des de la segona meitat del segle XIX, en totes aquelles competències que li són pròpies, i en aquest sentit esdevé un testimoni de gran valor de l’evolució i les transformacions històriques i recents del municipi.

Suport de la Diputació

Tota aquesta feina ha estat subvencionada íntegrament a través del programa de digitalització d’actes municipals que es porta a terme des de la Xarxa d’Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona. El fet de poder accedir de manera telemàtica a tota la documentació permetrà preservar els arxius originals. A més, a partir de les actes de 1993, es podrà fer una recerca per paraules, perquè a partir d’aquell any, les actes van passar a ser mecanografiades.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.