Castellbell i el Vilar gaudeix de la pasqua amb els Bastoners


Text: Laura Novo/Fotos: Pere Sànchez

Bastoners pascua 2017_1

El poble de Castellbell i el Vilar, un any més, no ha faltat a la tradicional festa de Diumenge de Pasqua. Enguany, només han estat els bastoners, acompanyats de Xivarri Graller qui han estat els encarregats d’amenitzar la Diada amb el bon temps que va fer.

Els Bastoners van sortir aquest diumenge 16 d’abril, a primeres hores del matí, des del Mas del Puig”, al Vilar, per seguir pels principals Carrers de la vila, fins a arribar a les 2 a la Bauma, abans però, com sempre davant de l’Ajuntament, on han fet les seves ballades.

Bastoners pascua 2017_2

Per què se celebra la mona de Pasqua?

Mona pascua2017_1Es desconeix des de quan celebrem aquesta tradició molt nostrada, en la que el padrí fa el regal d’una mona o Tortell de Pasqua al seu fillol, on hi ha un ou, també va aparellat amb pastissers i flequers que, cada any, decoren aquest pastís de diferents formes i finalment, està relacionat amb l’estació que som: la de Primavera.

 

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s