Editorial: Una comarca abandonada a la seva sort.


Text :Pere Sànchez

La comarca del Bages és una de les comarques que està just al centre de Catalunya, té coses bones però alguna de dolenta, com són les comunicacions, i és que just aquest diumenge 14 de maig, un cop més, la plataforma “No més morts a la C-55”, ha tallat el trànsit en aquesta coneguda via que condueix des dels Pirineus fins a Barcelona.

La gent de la comarca veu amb impotència que els polítics no són capaços de resoldre una de les coses que més han demanat: el desdoblament de la C-55 i també la gratuïtat de l’autopista C-16, per cert una de les més cares del país.

Ara que diuen que els camions d’escombraries de diversos pobles del Bages aniran a l’abocador de Vacarisses i després hi tornaran al de Manresa. També és possible que camions carregats de potassa passin per aquesta via i si ja és poc la ratera, ja veurem com acabarà la cosa.

Però la carretera no és l’única problemàtica que hi ha, també en tenim amb la ferroviària.

Costa d’entendre que amb els temps que estem i a ple segle XXI, que els trens tant de rodalies com dels FGC triguin una hora des de Barcelona fins a Manresa o a l’inrevés, quan es veu que a comarques més properes a la capital han augmentat la freqüència de trens i fins tot modernitzant la flota.

No pot ser que al Bages estem així. No pot ser que sigui una comarca abandonada a la seva sort.

 

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s