Editorial: L’era de les postveritats i de les Fake News (notícies falses)


Text: Pere Sánchez

Som en una era tecnològica que el dia a dia el vivim a través de mòbils tauletes, portàtils i ordinadors de sobretaules, però també en un món de les xarxes socials i de l’inmediatesa de les notícies publicades a les edicions digitals.

Fa pocs dies vaig veure un documental a TV3 i que us la recomano que la veieu pels qui no l’hagin vist encara; es tracta d’un document sobre un nou fenòmen en la que tots ens veiem implicats directament o indirectament, estic parlant de la Postveritat i també el del Fake News o Notícies falses.

Les xarxes socials s’han convertit avui dia en el blanc fàcil d’aquest fenòmen, perquè resulta que quan mirem una informació impactadora i que sense saber si està manipulada o no, la compartim com una informació més, i sense saber també si n’es actual o de fa uns quants anys enrera.

Els mitjans de Comunicació avui dia han caigut en aquesta temptació i es publiquen informacions i fins i tot declaracions de polítics a vegades molt manipulables que pretenen manipular la mateixa opinió pública.

Costarà molt erradicar aquest fenòmen, però mentrestant cal contrastar bé les fonts que podem trobar als recercadors, però com tota moda, al temps desapareix de la mateixa manera que hi va arribar, sense fer soroll.

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s