Editorial: L’era de les postveritats i de les Fake News (notícies falses)


Text: Pere Sánchez

Som en una era tecnològica que el dia a dia el vivim a través de mòbils tauletes, portàtils i ordinadors de sobretaules, però també en un món de les xarxes socials i de l’inmediatesa de les notícies publicades a les edicions digitals.

Fa pocs dies vaig veure un documental a TV3 i que us la recomano que la veieu pels qui no l’hagin vist encara; es tracta d’un document sobre un nou fenòmen en la que tots ens veiem implicats directament o indirectament, estic parlant de la Postveritat i també el del Fake News o Notícies falses.

Les xarxes socials s’han convertit avui dia en el blanc fàcil d’aquest fenòmen, perquè resulta que quan mirem una informació impactadora i que sense saber si està manipulada o no, la compartim com una informació més, i sense saber també si n’es actual o de fa uns quants anys enrera.

Els mitjans de Comunicació avui dia han caigut en aquesta temptació i es publiquen informacions i fins i tot declaracions de polítics a vegades molt manipulables que pretenen manipular la mateixa opinió pública.

Costarà molt erradicar aquest fenòmen, però mentrestant cal contrastar bé les fonts que podem trobar als recercadors, però com tota moda, al temps desapareix de la mateixa manera que hi va arribar, sense fer soroll.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.