6 de juny de 2020

Protecció civil activarà el Pla Infocat i Procicat per l’onada de calor i risc elevat d’incendis.

Text i Foto: Gencat.

Conseller Jané

El conseller d’Interior, Jordi Jané, acompanyat del director general de Protecció Civil, Joan Delort; el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Juli Gendrau, la directora del Servei Català de Trànsit, Maria Eugènia Domenech; i el director del CAT112, Federic Adan; ha presentat aquest dimecres 21 de Juny, el dispositiu que ha preparat el Departament, per a la celebració de la revetlla de Sant Joan d’aquest any amb tots els operatius a punt per garantir una revetlla segura i pacífica.

El conseller ha demanat prudència i responsabilitat a tothom de cara a la revetlla ja que “ens trobem en una situació d’elevat risc d’incendi forestal i qualsevol element pot provocar un foc que es propagui amb rapidesa. Estem davant d’un còctel perillós per altes temperatures i risc d’incendis”. Jané ha insistit molt en aquest aspecte i ha demanat a la gent que respecti la normativa i compleixi les normes a l’hora d’utilitzar material pirotècnic i sobretot “respectar la distància de llançament de coets a prop de massa forestal”. En aquest sentit, ha destacat que només en els últims 6 anys, 95 incendis han estat causats per coets i d’aquests 55 es van produir durant la nit de Sant Joan. “Per tant estem parlant d’una possibilitat real” ha dit.

El titular d’Interior també ha posat de relleu que les altes temperatures dels últims dies i la situació dels boscos està provocant que les últimes setmanes s’iniciïn incendis que es propaguen molt ràpidament.

Més calor els propers dies.

Precisament avui, abans de la roda de premsa, el conseller ha presidit la reunió, amb caràcter d’urgència, del Comitè Tècnic del Pla INFOCAT. Jané ha explicat que després d’analitzar la situació per als propers dies, s’ha arribat a les següents conclusions: demà dijous 22 de juny, s’activarà el Pla PROCICAT per onada de calor en fase d’alerta a causa de les elevadíssimes temperatures d’aquests dies i la previsió que “de cara a la revetlla les temperatures aniran en augment”. D’altra banda, s’activarà l’INFOCAT en fase de prealerta i probablement “el dia de la revetlla es passi a alerta en funció de les condicions globals i els focs que s’hagin iniciat en els darrers dies”.

I es que a partir de demà, les temperatures aniran en augment fins a arribar a valors propers als 40º el dia de la revetlla, de cara la setmana vinent les temperatures podrien baixar amb la possible arribada d’una pertorbació que portaria pluges.

 

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: