Editorial: Sortim al mapa… mediàtic.


 

Text: Pere Sánchez

Aquesta setmana que acabem, en només 24 hores de diferència, el nom del poble ha aparegut als mitjans de comunicació, per dues situacions ben diferents.

La primera d’elles, va ser la dels escolars de dos cursos de l’institut del nostre poble van quedar plantats a les portes del centre, perquè l’autocar que els havia de portar a les seves excursions ni tant sols va arribar, tot i que van avisar.

Segurament, després de mesos de preparar aquesta sortida de final de curs, la felicitats de molts nens que aquell matí, un cop despertats amb il·lusió, es van veure truncada en veure que no venia el bus a recollir-los; mentre s’estaven fent gestions que van resultar impossibles.

Resulta però, que la empresa de l’autocar no és la primera vegada que ho fa, fa un mes ho va tornar a fer amb 300 nens d’un centre escolar del poble veí de Sant Vicenç de Castellet .

De seguida va aparèixer en tots els mitjans de comunicació com una notícia mediàtica.

L’endemà, la notícia era un altre, però aquesta vegada de caire polític i molt a veure amb el procés que viu Catalunya fins al primer d’octubre. Resulta que l’alcaldessa, Montserrat Badia, va dir que estava disposada a cedir espai municipal per quan ho demanessin per celebrar el referèndum de l’1 d’Octubre .

La notícia també va aparèixer als mitjans, tant catalans com nacionals, i curiosament a algun mitjà li va canviar el nom, tot això ve perquè a finals de setmana passat ,un assistent de l’acte de Gabriel Rufián va demanar què farien els ajuntaments el dia D, i també va coincidir amb un usuari de Twitter, que aprofitant la inauguració de les piscines va preguntar per les urnes. La resposta de l’alcaldessa és la que vam publicar al nostre diari.

Dues notícies que en poc de 24 hores, han situat el nom del nostre poble en l’ull mediàtic, perquè la globalització ho permet, però convindria que se’n parli més de les coses bones del poble, com per exemple, l’estat que es troba l’església de la Bauma. Una notícia publicada només per dos mitjans digitals del poble: el nostre i un de recent creació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.