Monistrol celebra aquest cap de setmana les festes del carrer Viserta


Text:Joan Pozo i Marcet

Foto : Gegants de Viserta

Gegants Viserta2017.JPG

Com bé sabeu, són unes festes molt antigues, la referència documental més antiga de les quals data de 1834. Els gegants que són propietat dels veïns del Carrer de Viserta també són molt antics, estrenats el 16 de juny de 1914, i sols es poden veure ballar a Monistrol de Montserrat, en dues dates molt concretes del calendari: El dia de Corpus Christi, a la processó, i el dia de les Festes del Carrer Viserta.
 
Enguany, la festa s’escau el dissabte dia 8 i el diumenge dia 9 de juliol. Es realitzaran els actes acostumats i s’espera bona participació del veïnat, que també guarnirà els seus portals amb enramades i els seus balcons i finestres amb vànoves i domassos.
 
Diumenge al matí, hi haurà la passada que realitzen els veïns, precedits pels gegants, per assistir a Missa. A la passada hi assisteixen també els Quatrers (que són els administradors de la festa) i els nens que porten els “pans beneïts” que són unes coques que es porten a beneïr a l’església i són el postre típic de la festivitat.
 
A la tarda hi haurà la trobada de gegants, amb la participació d’onze colles, convidades d’arreu del Principat de Catalunya.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s