Protegint la nostra foto de perfil del Facebook


Peu Amic Media

Per Tecnonews / AMIC
Aparentment, el nostre món modern s’ha construït sota una contradicció: la imatge cada vegada és més important, però una única fotografia no val res. Les Noves Tecnologies han permès aquesta contradicció que en realitat no ho és tant.

El nostre dia a dia passa a través de pantalles i gran part del que entenem per món ens arriba a través d’imatges. D’altra banda, la mateixa revolució ha fet que una fotografia pugui reproduir-se de forma gairebé infinita i que, per exemple, tenir penjat a la paret un retrat de la fotografia de Nelson Mandela no valgui res més que el valor sentimental que cadascú vulgui donar-li .

Aquest esquema semblaria clar si no fos perquè hi ha fotografies que no volem que pugui copiar i reproduir ningú. És el cas de la nostra foto de perfil de Facebook. Com ens sentiríem si de sobte apareix la nostra cara en una campanya publicitària a Austràlia? Això és el que vol evitar Facebook amb la seva nova actualització.
La xarxa social de Mark Zuckerberg ha introduït una sèrie de canvis destinats a protegir la nostra foto de perfil. L’objectiu és que ningú pugui copiar ni usar-la per a qualsevol que sigui la seva fi. D’aquesta manera, cap usuari, tant en la versió d’ordinador de taula com de dispositiu mòbil, podrà copiar la fotografia principal d’un mur de Facebook. És més, en la versió mòbil, la xarxa social ha introduït un programari que fa que sigui impossible prendre-les a partir de captures de pantalla.

D’altra banda, en el cas de la versió per a ordinadors (en la qual és difícil assegurar-se que els internautes no puguin copiar la fotografia mitjançant la captura de pantalla), Facebook ha anunciat a través del seu web que marqués la fotografies amb un marc blau. Segons afirma la pròpia empresa, amb aquesta mesura de seguretat addicional, es dissuadeix qui vol copiar una imatge en un 75 per cent.

De moment el nou programari de protecció d’imatges de perfil de Facebook només està disponible a l’Índia. Ja veurem quan arribi a Espanya, un dels països del món en què la xarxa social té una major penetració social.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.