El parlament de Catalunya aprova la llei del Refèrendum


Text: Parlament de Catalunya

 

Sesio Parlament Llei Referendum
Parlament de Catalunya (Job Vermeulen). 2017

 

El Ple del Parlament de Catalunya, ha aprovat aquesta dimecres 6 de setembre, la llei del referèndum d’autodeterminació per 72 vots a favor (JxSí, CUP i el diputat no adscrit) i 11 abstencions (CSQP). Els grups de Cs, el PSC i el PPC han marxat del saló de sessions en el moment de la votació i no han votat. La Mesa ha admès a tràmit la iniciativa aquest matí i el Ple ha acordat, a proposta dels grups de JxSí i la CUP, incorporar-la a l’ordre del dia i eximir-ne tràmits per fer el debat final en la sessió d’avui.

Al matí, el Ple ha acordat ampliar l’ordre del dia per incorporar-hi el debat d’aquesta iniciativa, a sol·licitud dels grups de JxSí i la CUP, per 72 vots a favor (JxSí, CUP i no adscrit), 60 en contra (Cs, PSC, PPC i 8 de CSQP) i 3 abstencions (CSQP). L’acord per eximir de tràmits aquesta iniciativa, que també han demanat aquests dos grups, ha estat aprovat per 69 vots a favor (JxSí i CUP) i 3 en contra (CSQP). La resta de diputats no han votat en aquest punt.

Abans del debat, la presidenta, Carme Forcadell, ha suspès el Ple en diverses ocasions per convocar reunions de la Mesa i de la Junta de Portaveus per resoldre les peticions de reconsideració presentades pels grups de Cs, el PSC i el PPC, i que la Mesa ha rebutjat.
També abans de començar el debat de la llei, tant aquest matí i com aquesta tarda, hi ha hagut diversos torns d’intervenció al Ple, en què han pres la paraula els diputats Marta Rovira (JxSí); Carlos Carrizosa, Fernando de Páramo i José María Espejo Saavedra (Cs); Miquel Iceta, Eva Granados i Ferran Pedret (PSC), Joan Coscubiela i Albano Dante Fachín (CSQP); Xavier García Albiol, Alejandro Fernández i Santi Rodríguez (PPC), Anna Gabriel (CUP) i Germà Gordó (no adscrit).

Finalment, a 2/4 de 8 del vespre, ha començat el debat de la llei, en què han intervingut els diputats Lluís M. Corominas (JxSí), Inés Arrimadas (Cs), Miquel Iceta (PSC), Lluís Rabell i Albano Dante Fachín (CSQP), Xavier García Albiol (PPC), Anna Gabriel (CUP) i Gordó.

Després del debat, han començat les votacions, en què també s’han aprovat les esmenes de JxSí i la CUP i s’han rebutjat les de CSQP i el diputat no adscrit. Els grups de Cs, el PSC i el PPC han retirat les esmenes que havien presentat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.