El XX Congrés de Metges i Biòlegs de Llengua Catalana comptarà amb ponents de primer nivell

Tetx I fotos: Althaia

  • El director de l’Observatori Europeu de l’OMS Josep Figueras; l’epidemiòleg Antoni Trilla i l’investigador Pere Joan Cardona, entre els ponents
  • El programa inclou un concert a càrrec de la Polifònica de Puig-reig, obert al públic

pere_joan_cardona
El XX Congrés de Metges i Biòlegs de Llengua Catalana, que se celebrarà per primera vegada a Manresa els dies 20 i 21 d’octubre, comptarà amb un programa d’alt nivell i ponents de reconeguda trajectòria professional. El Congrés, que té per objectiu principal la reflexió del paper de les ciències de la vida i de la salut en els territoris de parla catalana, aplegarà acadèmics, científics, professionals i estudiants d’aquests àmbits.

 

Josep Figueras, director de l’Observatori Europeu de Polítiques i Sistemes Sanitaris de l’OMS; Antoni Trilla, epidemiòleg de l’Hospital Clínic, i Pere Joan Cardona, investigador biomèdic, són alguns dels ponents que participaran en el Congrés, que tractarà aquests quatre blocs temàtics:

antoni_trilla

  • Orígens i finalitats socials dels models sanitaris dels territoris de parla catalana.
  • L’atenció primària que volem.
  • Medi ambient, globalització i salut.
  • Els Congressos de Metges i Biòlegs de Llengua Catalana: més de cent anys.

 

Altres noms de relleu que prendran part en l’esdeveniment són Vicenç Villatoro, director general del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, i Tomàs Molina, meteoròleg i presentador de TV3, entre molts d’altres.

 

L’organització de l’esdeveniment, que es farà al Teatre Kursaal, és a càrrec de la Fundació Alsina Bofill de l’Institut d’Estudis Catalans i la Fundació Althaia.

 

Actuació de la Polifònica de Puig-reig

A més del vessant acadèmic, el Congrés inclou una part cultural. El divendres dia 20 d’octubre, a 2/4 de 9 del vespre, la Polifònica de Puig-reig oferirà un concert al Teatre Kursaal que estarà obert al públic. Pròximament es posaran a la venda les entrades. La recaptació es destinarà al futur Hospital de Dia d’Oncologia i Hematologia de la Fundació Althaia.

No votes yet.
Please wait...

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada