La Fundació Althaia de Manresa commemora el Dia Mundial Contra el Dolor amb activitats informatives


Text i Foto: Althaia

La Comissió del Dolor va ser aquest dimarts a la Clínica Sant Josep per sensibilitzar i informar la ciutadania; dimarts vinent serà a l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa.

dia_mundial_dolor

Aquest dimarts, 17 d’octubre, es va commemorar el Dia Mundial Contra el Dolor. Per tal de sensibilitzar i informar la ciutadania sobre aquest tema, la Comissió del Dolor de la Fundació Althaia va instal•lar una parada informativa a la Clínica Sant Josep de Manresa. A més de repartir tríptics informatius, es va fer difusió de l’escala EVA, que és la que s’utilitza per mesurar el dolor. Dimarts vinent, 24 d’octubre, la parada informativa serà al vestíbul de consultes externes de l’Hospital Sant Joan de Déu.

El control del dolor és considerat un dret del pacient. Una alta incidència durant l’ingrés pot tenir repercussions en la seva recuperació. Per això és important que els pacients sàpiguen que el dolor és un símptoma que es pot tractar i que és molt important saber-ho expressar als professionals perquè aquests ajudin a valorar-lo i el puguin tractar segons les seves necessitats.

L’any 2012, la Comissió va posar en marxa la campanya “Althaia sense dolor” amb l’objectiu de disminuir la prevalença del dolor. Amb aquesta iniciativa s’ha consolidat la mesura del dolor com “la cinquena constant”, s’ha millorat notablement el maneig que en fan els professionals amb el tractament necessari, revalorant-lo quan calgui i registrant-lo. La informació i educació als pacients també ha millorat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.