Quin significat té aquesta nova moda (Black-Friday) que ha vingut a Catalunya per quedar-se?.

Text: Pere Sánchez
Des de fa alguns anys, i amb la crisis econòmica com a teló de fons, alguns comerços de Catalunya i de l’estat espanyol, van començar a implementar una nova moda, a un mes de les festes nadalenques.
Es tracta del Black-Friday, una moda molt arrelada als estats units d’on és originària, es tracta d’un esdeveniment comercial.
El seu origen prové de que els americans celebren un mes abans del Nadal, concretament el penúltim dijous de novembre, “El dia d’acció de gràcies”, és el dia que es reuneix tota la família vinguda d’arreu del país, és el dia que es menja gall d’indi.
L’endemà és divendres i per tant, a les portes del cap de setmana, al mateix temps, resulta que és pont allà, i les botigues quedaven tancades.
Per parlar aquesta situació, es va inventar el Black-Friday, o que és el mateix: Divendres negre; per tal d’obrir els comerços durant tot el dia, fins i tot el mateix dia d’acció de gràcies, després de sopar. Una manera de fer les compres nadalenques.
Però tornem al principi, a Catalunya, aquesta moda, va arribar coincidint amb la crisi econòmica, els comerços van aprofitar aquesta moda americana, i que sembla que ha vingut per quedar-se.
Especialment, perquè a part d’obrir en dies festius, en les setmanes prèvies al nadal, els comerços aprofiten aquesta moda per fer descomptes.
No votes yet.
Please wait...

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada