Notícies locals per combatre les notícies falses


Per Tecnonews / AMIC

Es parla molt de la globalització que ha arribat amb les Noves Tecnologies. Amb tot, encara avui, per viatjar hem de tenir molt en compte quina tarifa de telèfon tenim. Més enllà d’això, la veritat és que el món mai havia estat tan connectat.

Informativament això es tradueix d’una manera evident. En uns pocs clics podem conèixer què està passant a milers de quilòmetres de casa nostra. Mai havíem estat capaços de conèixer en tan poc temps el que està passant en països dels quals no tenim la més remota idea.

Com a contrapartida a aquest procés, de vegades desconeixem el que passa a la nostra pròpia ciutat, al nostre barri i fins i tot en la nostra illa. Es produeix d’aquesta manera un fet contradictori.

Facebook s’ha proposat canviar aquesta dinàmica. La xarxa social creada per Mark Zuckerberg ha llançat en la seva fase pilot l’eina “Today in” que pretén informar només de notícies i esdeveniments que succeeixen a prop nostre. Mitjançant un programa d’aprenentatge automàtic, aquest programari pot detectar aquella informació de l’àmbit local.

De moment, la xarxa social ha llançat “Today in” només en ciutats dels Estats Units. Nova Orleans, Little Rock, Billings, Peoria, Olympia i Bringhampton han estat les ciutats escollides per a la prova pilot.

Segons ha informat Facebook, el projecte s’emmarca en la seva nova política per mitigar les notícies falses.

Com sempre -i comença a ser preocupant- la xarxa social s’està servint dels portals de notícies per llançar aquest tipus de projectes sense pagar-los un cèntim de dòlar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.