No pots publicar a les xarxes socials el que et doni la gana


Per Tecnonews / AMIC

Tired Boy Studying In Bedroom
Lleis i tecnologies no es porten bé. El problema fonamental d’aquesta relació és la velocitat amb què canvia l’àmbit tecnològic i la dificultat per canviar les lleis. Hi ha un tercer component que agreuja la relació: la conducta humana en matèria tecnològica. Explicat d’una manera més comprensible: els humans creiem que podem fer coses en el món tecnològic que en el món físic ens semblarien una veritable bogeria.

Històries com la següent, a primera vista ens sorprenen. Una mare italiana ha estat condemnada per publicar fotos del seu fill menor al Facebook. El Tribunal de Roma ha dictaminat que la dona ha de esborrar totes les fotografies del menor en la xarxa social creada per Mark Zuckerberg. En cas de no fer-ho haurà de pagar 10.000 euros al fill.

Pel que sembla, la decisió judicial arriba després d’una aferrissada disputa entre els pares i el menor. Aquest enmig de la relació va arribar a demanar a les autoritats judicials estudiar als Estats Units per poder refer la seva vida lluny dels seus pares.

La mare per la seva banda havia publicat el que a ulls del jutge eren imatges i informacions de caràcter privat.

Si extrapolessim aquesta història del món virtual al físic probablement seria més comprensible: una mare és condemnada per empaperar les parets exteriors de casa amb fotografies del seu fill. Sembla exagerat, però, de vegades no ens adonem que el món virtual és tan públic com el carrer.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.