Castellbell i el Vilar ja forma part del Parc Rural de Montserrat.


Text i Fotos Diba

 

  • Els municipis que integren el Parc Rural són: Abrera, el Bruc, Castellbell i el Vilar, Castellgalí, Castellolí, Collbató, Esparreguera, Marganell, Monistrol de Montserrat, Olesa de Montserrat, Rellinars, Sant Salvador de Guardiola, Sant Vicenç de Castellet, Vacarisses, Viladecavalls i Ullastrell.

IMG_20180202_174736.jpg

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, juntament amb l’abat de Montserrat, Josep Maria Soler, i el president executiu del Patronat de la Muntanya de Montserrat,Joan Rigol, van presentar aquest divendres 2 de Febrer al migdia la constitució del Parc Rural del Montserrat, un projecte promogut per la Diputació conjuntament amb 16 municipis dels entorns de la Muntanya de Montserrat per desenvolupar l’activitat productiva econòmica agrícola, ramadera i forestal en aquest territori. L’acte ha comptat amb la participació del vicepresident primer de la Diputació, Dionís Guiteras, i els alcaldes dels 16 municipis participants en el projecte.

Els municipis que integren el Parc Rural són: Abrera, el Bruc, Castellbell i el Vilar, Castellgalí, Castellolí, Collbató, Esparreguera, Marganell, Monistrol de Montserrat, Olesa de Montserrat, Rellinars, Sant Salvador de Guardiola, Sant Vicenç de Castellet, Vacarisses, Viladecavalls i Ullastrell.

IMG_20180202_174732.jpg

Aquest territori té com a conreu destacat l’olivera, que juntament amb els conreus herbacis, la vinya, els fruiters i el bosc, configuren un paisatge típicament mediterrani on l’activitat ramadera esdevé, a més d’una activitat econòmica i una eina per a la gestió silvopastoril, sense oblidar productes com la mel o l’horta, així com productes artesanals com el mató, el formatge, l’oli i el vi, entre d’altres.

L’objectiu del Parc Rural del Montserrat és engegar actuacions encaminades a valoritzar i diferenciar els productes agraris produïts en aquest territori i facilitar la incorporació de nous emprenedors pagesos i elaboradors artesans, mitjançant un banc de terres i un espai de test. Altres objectius son la consolidació dels boscos de pastura amb la doble finalitat d’incrementar l’activitat silvopastoral amb ramats i per la prevenció d’incendis forestals, així com en donar a conèixer i apropar els ciutadans a aquest entorn rural privilegiat dels entorns de la muntanya de Montserrat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.