Editorial: Els carrers sempre seran de les dones


Text: Pere Sánchez

Aquest dijous 8 de març del 2018, serà recordat com el dia que els carrers es van omplir de dones durant la vaga feminista que es va celebrar arreu del territori. Va ser un moviment de força d’una marea violeta que va recórrer de punta a punta.

Si ha estat un èxit, ha estat gràcies a les grans mobilitzacions que es van dur a terme al llarg del dia, amb tallades d’algunes carreteres, vies de tren, concentracions fins i tot amb bicicleta o posar creus blanques en record de les víctimes de violència de gènere a una platja de Vinaròs, o fins i tot davantals als balcons o a les portes de centres escolars.

Les dones han alçat la veu, d’una manera transversal i sense ideologies polítiques, només lluïen la bandera violeta del feminisme. Sorprèn que partits de la dreta com PP i Cuidadanos no s’hagin fet costat, una demostració més del que està passant darrerament, i compte que això no és una reivindicació qualsevol com les d’abans, perquè si els pensionistes ja fa dies que alcen la veu (el dia 17 en tenen un altre) demostra que les revolucions es fan de baix a dalt.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.