Els municipis explicaran la veritat dels fets de l’1 d’Octubre


Text i Foto: ACM
ACM2018.jpg
  • Es vol contrastar amb rigor què va passar perquè els atestats no contemplen cap versió dels municipis on hi va haver violència
  • La imatge i dignitat dels municipis i veïns ha quedat afectada per un relat de part que els qualifica de violents
L’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) ha acordat proposar als seus associats iniciar el procediment per explicar què va passar als municipis catalans el passat 1 d’octubre de 2017, durant la celebració del referèndum. L’objectiu principal és aportar la versió municipalista amb objectivitat i rigor, ja que ningú ha demanat als municipis què va succeir. Els ajuntaments són una estructura d’estat i s’ha vist afectada la imatge i la dignitat dels municipis i dels seus veïns i veïnes.
 “Volem aportar els ‘informes de la veritat’, d’una manera extremadament rigorosa per ser acurats a la realitat i perquè puguin ser útils per a totes les parts i per al jutge”, ha explicat el president de l’ACM, David Saldoni, després de la celebració d’un Comitè Executiu extraordinari on s’ha aprovat iniciar el procés per demanar els informes als ajuntaments afectats per actes de violència l’1 d’octubre.
“Els municipis sóm estat, som l’administració més propera al ciutadà i en cap moment se’ns ha demanat què va passar l’1 d’octubre”, destaca Saldoni que insisteix que “volem contribuir a defensar el bon nom i l’honor dels municipis. No actuem de part, sinó que volem que tothom pugui tenir accés a la informació i que sigui útil”. El Comitè Executiu de l’ACM considera que fins ara el relat dels actes violents només s’ha basat en informes i querelles de la fiscalia i atestats de la Policia Nacional i de la Guardia Civil. “S’ha obviat la representativitat del món local, la seva legitimitat i s’ha criminalitzat a molts municipis i els seus ciutadans” ha dit Saldoni que considera vital fer un informe rigorós de veritat per contrastar com va anar la violència en cada municipi afectat per les interlocutòries i sumaris oberts. “A Catalunya sempre s’han defensat totes les idees i projectes polítics en pau. La violència mai ha estat una opció a Catalunya”, insisteix Saldoni.
Procés iniciat
Per dur a terme el procés de recull, els ajuntaments afectats pels atestats policials hauran d’elaborar un informe per recopilar i plasmar què va passar al seu municipi, en cas d’actes violents. L’objectiu és recollir el màxim de dades possibles, testimonis, suports audiovisuals, denúncies o informes mèdics que permetin donar objectivitat a la descripció dels fets.
L’objectiu és disposar de la suma d’informes cap al mes de juliol per posar-los a disposició de les parts i dels jutjats que estan instruint les diferents causes en relació a l’1-O.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.