Editorial: Caldrà demanar permís.

Text: Pere Sánchez

D’aquí a un parell de setmanes, entrarà en vigor una normativa europea sobre protecció de dades i això implica, entre altres coses, l’us de les imatges tant fotogràfiques com videogràfiques; caldrà demanar permís per la seva utilització.

El fet que les xarxes socials cada vegada es pengen imatges que a algunes persones no voldrien que hi surtin, atès que una imatge es també fer servir les seves dades personals, molta gent desconeix que al fer una fotografia o un vídeo contenen emmagatzemades les dades a través d’exif, un procediment digital instal•lat a totes les càmeras, on hi apareix dia i hora.

A les Xarxes , quan pengem una foto o vídeo, potser no som conscients que estan geolocalitzats, i sense voler, ens poden crear algun petit problema .

Fa uns mesos, en una editorial que vam publicar, vam explicar el cas d’un nen italià que va denunciar a la seva pròpia mare, perquè ella va penjar a les xarxes socials, les seves fotos sense tenir autorització.

Potser que no sigui l’únic cas, i per això la UE hagi pres aquesta decisió, la protecció de dades ja no és només cosa de les teves dades personals, també ho seran a partir d’ara les imatges.

Tindrem que demanar permís, fins i tot al pobre gatet que no en té culpa..

No votes yet.
Please wait...

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada