Editorial: Caldrà demanar permís.


Text: Pere Sánchez

D’aquí a un parell de setmanes, entrarà en vigor una normativa europea sobre protecció de dades i això implica, entre altres coses, l’us de les imatges tant fotogràfiques com videogràfiques; caldrà demanar permís per la seva utilització.

El fet que les xarxes socials cada vegada es pengen imatges que a algunes persones no voldrien que hi surtin, atès que una imatge es també fer servir les seves dades personals, molta gent desconeix que al fer una fotografia o un vídeo contenen emmagatzemades les dades a través d’exif, un procediment digital instal•lat a totes les càmeras, on hi apareix dia i hora.

A les Xarxes , quan pengem una foto o vídeo, potser no som conscients que estan geolocalitzats, i sense voler, ens poden crear algun petit problema .

Fa uns mesos, en una editorial que vam publicar, vam explicar el cas d’un nen italià que va denunciar a la seva pròpia mare, perquè ella va penjar a les xarxes socials, les seves fotos sense tenir autorització.

Potser que no sigui l’únic cas, i per això la UE hagi pres aquesta decisió, la protecció de dades ja no és només cosa de les teves dades personals, també ho seran a partir d’ara les imatges.

Tindrem que demanar permís, fins i tot al pobre gatet que no en té culpa..

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.