Les pluges intenses deixen 106 lm2 a Castellbell i el Vilar.


Text i vídeo: Pere Sánchez

 

Ja fa dies que plou, i avui hem tingut un dia de ruixats i tempestes a gran part de Catalunya, que han deixat autèntic patacs d’aigua des de primera hora del matí fins al vespre. Destaca la tempesta que ha caigut al sud del Bages i que ha deixat fins a 106 litres per metre quadrat a Castellbell i el Vilar, provocant greus problemes de circulació a la C-16. Ha inundat baixos, A l’Ajuntament, La Bauma i La vall de Montserrat i la Brigada ha estat treballant, segons fons municipals.

De fet, Protecció Civil ha hagut d’activar la prealerta del Pla Inuncat a pràcticament tot el país fins les 02.00h de la propera matinada. Un pla que vigilarà sobretot la crescuda del riu Llobregat al seu pas pel Baix Llobregat, després del fort aiguat caigut al sud del Bages.

Sens dubte, el plat fort de les tempestes se l’ha endut el sud del Bages, on a mitja tarda, un aiguat s’ha quedat fixe durant molts minuts i ha arribat a deixar 106 litres per metre quadrat, a Castellbell i el Vilar. Aquesta dada ha estat excepcional, però molts altres observatoris han superat àmpliament els 40 o 50 litres.

Al llarg de les pròximes hores, encara es manté el risc de pluges localment fortes a punts de l’interior i del prelitoral. No obstant, han d’anar a la baixa amb el pas de la nit i la matinada quedarà força plàcida en general. 

En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) manté activats avisos per intenses pluges a gran part del país, però sobretot destaquen les comarques de la Terra Alta, Montsià, Ribera d’Ebre, Baix Ebre, Ripollès, Osona, Berguedà i Solsonès on l’avís és de color taronja.

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.