Es posa en marxa el nou Hospital de Dia d’Oncologia i Hematologia de la Fundació Althaia


Text i Fotos: Althaia

• Una part important de les instal•lacions s’han finançat gràcies a una campanya de mecenatge que ha comptat amb el suport de moltes entitats del territori i de l’entrenador del Manchester City, Pep Guardiola
• Un grup de pacients va ajudar a dissenyar les instal•lacions que incorporen el paisatge del pla de Bages dins de l’hospital

 

hospital Oncologic Manresa_1
Ja està en funcionament  el nou Hospital de Dia d’Oncologia i Hematologia de la Fundació Althaia que dóna cobertura a gairebé tota la Catalunya Central. El nou centre incorpora vistes a l’entorn, llum de dia, mobiliari amable i espais que garanteixin la intimitat i la socialització dels pacients. Les noves instal•lacions són quatre vegades més grans i permeten millorar l’experiència dels usuaris i situar-los al centre de l’atenció. I és que en la recuperació d’un càncer, el factor emocional hi juga un paper fonamental.

El nou hospital respon a unes necessitats evidents. En els últims set anys, hi ha hagut un gran auge d’usuaris del servei i s’ha passat de realitzar .4000 administracions anuals de quimioteràpia a 8.000.

hospital Oncologic Manresa

L’hospital d’Oncologia i Hematologia ha costat 2 milions d’euros i s’ha pogut construir gràcies a l’esforç i la col•laboració dels professionals de la institució, dels pacients, de les empreses que han fet donacions, i de totes les entitats del territori que han organitzat tot tipus d’activitats i esdeveniments per recaptar fons per la campanya “Posem-hi el cor”. L’entrenador del Manchester City, el santpedorenc Pep Guardiola, va ser la imatge visible d’una campanya que segueix en marxa i que, de moment, ja ha aconseguit recaptar més de 500.000 euros.

El disseny del nou centre va comptar amb la col•laboració d’un grup de pacients que van aportar idees per satisfer les necessitats que tenien. Algunes de les aportacions que van dir s’han fet realitat, com per exemple el fet que sigui un espai amb molta llum natural, el dibuix de l’skyline del pla de Bages als taulells, o els colors de la posta de sol a les parets per aconseguir un espai més acollidor i agradable.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.