Editorial: És un negoci el Turisme?Text: Pere Sánchez

A mitjans d’aquest mes, vam tenir l’ocasió de conèixer el pla estratègic turístic de Castellbell i el Vilar. Un pla que permet impulsar diferents indrets del nostre municipi amb nous conceptes com:

• Turisme Rural
• Turisme Ecològic
• Turisme Artístic

I alguns més d’una llarga llista que fa que tan l’oferta com la demanda, pot fer canviar molts dels actuals hàbits del poble, ja que venim d’un període d’industrialització liquidada a finals del segle XX, és ara el moment per poder implementar tot aquest projecte per al futur del nostre poble.

Com tot projecte, mou diners i és un negoci, que a la llarga pot donar vida un turisme de negoci, que res a veure té amb el que es viu a Barcelona de manera brutal a causa dels pisos turístics i que ha fet disparar els preus dels lloguers multiplicats per 4 o 5 vegades.
Un turisme de negoci, que no té res a veure amb el que explicava al principi, per tant estem parlant de dos conceptes de turismes en dos pols oposats, el positiu (el que vol Castellbell i el Vilar i molts pobles de la Catalunya interior) i el Negatiu, el que està fent l’anella metropolitana de Barcelona i que costarà molts anys a recuperar a aquella imatge d’una ciutat més oberta i que gràcies a Pasqual Maragall, el va fer possible a propòsit dels Jocs Olímpics de 1992.
El turisme sempre és un negoci, però cal mirar-lo des d’una perspectiva positiva, mai la negativa.

al

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.