01/06/2020

Editorial: És un negoci el Turisme?


Text: Pere Sánchez

A mitjans d’aquest mes, vam tenir l’ocasió de conèixer el pla estratègic turístic de Castellbell i el Vilar. Un pla que permet impulsar diferents indrets del nostre municipi amb nous conceptes com:

• Turisme Rural
• Turisme Ecològic
• Turisme Artístic

I alguns més d’una llarga llista que fa que tan l’oferta com la demanda, pot fer canviar molts dels actuals hàbits del poble, ja que venim d’un període d’industrialització liquidada a finals del segle XX, és ara el moment per poder implementar tot aquest projecte per al futur del nostre poble.

Com tot projecte, mou diners i és un negoci, que a la llarga pot donar vida un turisme de negoci, que res a veure té amb el que es viu a Barcelona de manera brutal a causa dels pisos turístics i que ha fet disparar els preus dels lloguers multiplicats per 4 o 5 vegades.
Un turisme de negoci, que no té res a veure amb el que explicava al principi, per tant estem parlant de dos conceptes de turismes en dos pols oposats, el positiu (el que vol Castellbell i el Vilar i molts pobles de la Catalunya interior) i el Negatiu, el que està fent l’anella metropolitana de Barcelona i que costarà molts anys a recuperar a aquella imatge d’una ciutat més oberta i que gràcies a Pasqual Maragall, el va fer possible a propòsit dels Jocs Olímpics de 1992.
El turisme sempre és un negoci, però cal mirar-lo des d’una perspectiva positiva, mai la negativa.

al

No votes yet.
Please wait...

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: