De Sant Josep a Sant Joan de Déu de Manresa, per mirar “els ulls”


Text I fotos: Althaia

  • A partir del 17 de setembre tant les consultes externes com les urgències deixaran la Clínica Sant Josep i s’atendran a la nova ubicació
  • Les urgències oftalmològiques passaran a integrar-se en el circuit existent a Sant Joan de Déu

oftalmologia1.jpg

A partir del dilluns 17 de setembre, les consultes externes i les urgències d’oftalmologia de la Fundació Althaia deixaran la Clínica Sant Josep i s’atendran a l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa. D’aquesta manera se centralitza l’activitat del servei, que ja porta a terme les intervencions quirúrgiques a Sant Joan de Déu. Amb el canvi, les consultes externes d’aquesta especialitat tindran pràcticament el doble d’espai, fet que permetrà oferir un millor servei als usuaris i unes millors condicions de treball als professionals.

 

Amb la nova ubicació, les urgències oftalmològiques passaran a integrar-se en el circuit d’atenció urgent existent a Sant Joan de Déu. Això vol dir que els pacients urgents amb alguna patologia als ulls s’hauran d’adreçar a urgències generals de l’hospital (planta -2).

 

Les consultes externes estaran ubicades a la planta -1, bloc G, de l’edifici històric de l’hospital. Serà en un espai de 552 metres quadrats que va quedar en desús arran del trasllat del servei d’oncologia la primavera passada i que s’ha adequat i equipat amb nou mobiliari. A la Clínica, les consultes externes ocupaven una superfície de 287 metres quadrats.oftalmologia2

 

El canvi no afecta les consultes ambulatòries del CAP Bages, que es mantenen en el mateix edifici i que s’atenen conjuntament amb professionals de l’Institut Català de la Salut (ICS). El que sí varia és la gestió administrativa, que des d’aquest estiu ha assumit Althaia. Els objectius són evitar duplicitats de visites i disminuir l’absentisme per tal d’incrementar l’eficiència.

 

L’any passat, el servei d’Oftalmologia d’Althaia va atendre un total de 24.000 visites, 3.777 urgències i 1.934 sessions d’hospital de dia. En paral·lel, va portar a terme 1.857 cirurgies, 257 tractaments amb làser i 3.960 proves oftalmològiques.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.