L’Apunt d’en Pere: 10 anys d’una crisi que no té final.

Text : Pere Sánchez

money-2180338_640

Aquesta editorial és l’opinió de l’autor i per tant, no és vinculant amb la del diari.

Aquest dissabte 15 de Setembre, es complien 10 anys de l’esclat a nivell mundial d’una crisi financera que, a dia d’avui, encara els seus efectes són devastadors i caldrà anys per poder superar-ho tot.

Quan va caure Lehman Brothers, ningú va preveure les seves conseqüències. Molts van pensar que només seria el típic crash que l’economia americana patiria i se’n sortiria com així va ser, però el que la crisi va fer que desconeixem els seus posteriors estralls.

A Catalunya i també a Espanya, les conseqüències van ser terribles; la bombolla immobiliari va ser el que va fer esclatar tot, amb hipoteques que molts no podien pagar, persones desnonades, retallades a molts sectors de la societat i altres efectes.

Ja han passat 10 anys. Alguns diuen que el pitjor de la crisi ja ha passat, el problema es que no s’ha resolt res i continuem vivint amb molta precarietat, sous baixos i un atur alt (no tant com fa uns anys, però segueix sent precari).

A vista del futur, alguns diuen que millorarà, altres que empitjorarà, però el cert és el BCE ja ha anunciat que deixarà de pagar deute a Espanya i que pel 2020 el dèficit a tot l’UE ha de ser del 0% .

Però vista la situació, caldrà veure que passarà i no repetir els errors del passat.

No votes yet.
Please wait...

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada