Que són les matrícules blaves dels cotxes?

Text:Pere Sánchez/Foto Pixabay

Segurament que darrerament, us heu fixat en algun vehicle que porti una extranya matrícula de color blau al seu darrera?. La resposta segurament que sí, però per aquells que encara no n’han vist cap, l’explicació és ben senzilla,

Aquest passat estiu us vam parlar d’una nova normativa sobre la nova il·luminació dels vehicles d’emergència que, en dos anys, han de portar la llum de color blau; de fet al Correfoc de la Festa Major de Castellbell i el Vilar ja es va poder veure vehicles, a part dels policials, com els de Protecció Civil i els ADF, amb aquesta llum. De moment les ambulàncies del SEM encara no van equipades però està previst que es vagin substituïnt el groc pel blau.

Doncs bé, a la mateixa ordre fixa un termini d’un any perquè tots els taxis i vehicles d’arrendament de conductor de fins a 9 places, substitueixin les matrícules actuals per aquestes noves.

Aquesta mesura busca diferenciar més aquests vehicles, de la resta, i fer més fàcil la seva identificació; a més d’acabar amb l’intrusisme i amb el problema dels taxis pirates.

Les esmentades matrícules estan situades a la part del darrera, i a la part de davant són com a la majoria de vehicles, és a dir blanc amb lletra negra i el distintiu blau de la UE i la lletra del país.

Si veieu un vehicle amb matricula blava, és un taxi..

 

No votes yet.
Please wait...

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada