Aquest cap de setmana, arriba l’horari d’estiu.

Text: Pere Sánchez

  • Caldrà avançar una hora, les dues seran les tres.

La matinada del pròxim dissabte 30 al diumenge 31, caldrà avançar els rellotges una hora; de les 2 passarem a les 3, amb tot això representa que dormirem una hora menys. Però aquest canvi també afectarà la sortida i posta del sol, en aquest cas, el matí serà una hora més fosc que ara, i la tarda, una hora més clar.

Espanya vol mantenir els horaris com fins ara.

L’any 2018, la Comunitat Europea (UE) va fer una enquesta entre els europeus en el que se li demanava pels canvis d’horaris; l’enquesta va donar com a resultat que molts europeus no estaven gens favorables a aquests canvis, així que la UE va demanar als països membres que fessin les seves consultes als seus experts.
En el cas d’Espanya, tot i que la població prefereix mantenir tot l’any l’horari d’hivern, els experts no s’hi han posat d’acord, hi han demanat mantenir els actuals canvis horaris d’hivern i d’estiu però, tot i això, encara hi ha temps fins al 2021, l’any que l’UE prendrà la decisió definitiva.

Lugo es posa el sol una hora més tard que a Barcelona.

Les ciutats de Lugo i Barcelona, tot i que estan alineades geogràficament per la mateixa latitud, té dues particularitats: pel fet que el sol ni surt ni es posa a la mateixa hora, tant a una com a l’altra ciutat, la diferència és d’una hora. Per posar un exemple: si el sol surt a Barcelona a les 7, a Lugo surt a les 8 del matí, i quan es pon, en aquest cas a Barcelona, a 2/4 de 8, a Lugo ho farà a 2/4 de 9 del vespre.

No votes yet.
Please wait...

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada