Els hereus i les pubilles de Catalunya visiten el Parlament

Text i Fotos: parlament de Catalunya

Una delegació de més de cent hereus, pubilles, dames, fadrins i altres figures del pubillatge d’arreu de Catalunya, acompanyats de representats de Foment de les Tradicions Catalanes, van visitar el passat divendres12 de Juliol a la tarda el Parlament, on els van rebre, al Saló de Sessions, el vicepresident primer, Josep Costa, per delegació del president.

A més de Costa, a l’acte hi van intervindre la pubilla i l’hereu de Catalunya del 2018, Laura Algué i Albert Colell, tots dos de Solsona, i el president de Foment de les Tradicions Catalanes, Gil Vilarrasa.

El vicepresident primer va encoratjar el jovent a “conservar aquesta mirada d’il·lusió i les ganes de participar i implicar-vos en la vida col·lectiva”, i va agraïr la tasca del pubillatge per “mantenir viva la flama de la tradició del nostre país”.

Vilarrasa va agraïr la rebuda, un any més, del Parlament, i ha posat en relleu l’evolució històrica que ha fet el pubillatge de figura jurídica, amb alguns aspectes discriminatoris, a figura cultural, on “tothom té el mateix pes”.

Algué i Colell van ressaltar la “diversitat” del pubillatge i les “ganes de mantenir vives les arrels d’aquest país”, i han demanat polítiques a favor dels joves, en educació, feina i habitatge, perquè “el nostre èxit serà l’èxit del país”.

Tots els parlaments van recordar l’expresidenta Forcadell i la resta de polítics que “són a la presó o a l’exili” per “defensar la veu democràtica del poble de Catalunya”, en paraules de Vilarrasa.

En acabar l’acte, el vicepresident i la delegació és van fer una fotografia de grup a l’escala noble de la cambra.

No votes yet.
Please wait...

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada