Situació extrema del riu Llobregat al seu pas per la Bauma

Text i Fotos: Amics Església de La Bauma

La llera del riu Llobregat al seu pas pel nucli de “La Bauma”, es troba en una situació extrema per la falta de manteniment per part de les diferents administracions. La proximitat d’aquest tram de riu amb el pont de la fàbrica de la Bauma, les cases del barri de La Bauma i l’Església, fa témer el pitjor en cas d’avinguda del riu, ja que la vegetació acumulada podria crear un tap amb els pilars del pont i desbordar el riu, fet que provocaria unes inundacions catastròfiques en aquesta zona del poble.

Pels diversos motius anteriorment indicats, i pels últims fets succeïts a les comarques de Tarragona, amb unes inundacions històriques amb diverses víctimes mortals, des de l’Associació d’Amics de l’Església de La Bauma i des del conjunt d’empreses que treballen a La Fàbrica de La Bauma, es proposa intervenir de manera urgent en el tram que va des de la represa de la fàbrica, fins al pont de la fàbrica de la Bauma.

Caldria realitzar l’actuació selectiva amb una planificació prèvia, per no afectar una part del bosc de ribera present a la zona inundable del riu, que té un elevat valor ecològic per a la fauna de la zona, i un elevat valor paisatgístic en una zona eminentment urbana com és la zona de La Bauma.

En vista de la resposta NEGATIVA que ha fet l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) a la nostra petició d’actuació urgent a la llera del riu Llobregat al seu pas pel barri de La Bauma (Castellbell i el Vilar), en que es treu les responsabilitats de sobre pel mal estat de l’estrat vegetatiu de la llera del riu, amb el consens entre l’Associació d’Amics de l’Església de La Bauma amb les empreses que conformen la fàbrica de La Bauma, s’ha decidit procedir a fer una recollida de signatures conjunta per pressionar a l’ACA i a l’Ajuntament de Castellbell i el Vilar, perquè busquin una solució urgent al problema.

Podeu fer les firmes a l’estanc Eudald i a la Fruiteria Bauma.

No votes yet.
Please wait...

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada