Per fi netejen la llera del riu Llobregat al seu pas a la Bauma.

Text: Pere Sànchez
Fotos: Francesc Devant

Aquest dilluns 20 gener, una empresa contractada per l’Agència Catalana de l’aigua (ACA), ha començat a netejar a la part urbana de la llera del riu Llobregat, al seu pas per la Bauma.

La ACA, va anunciar a la premsa, el mateix dia que l’Ajuntament de Castellbell i el Vilar, es reunia amb aquest organisme.

L’empresa pública gestionada per la Generalitat, va anunciar que aquest mateix dilluns s’iniciarien les tasques de neteja al riu i que són urgents, ja ha motivat alarma social entre el veïnat, l’Associació Amics de l’Església de la Bauma i empresaris del polígon industrial que temien que es repetís un aiguat igual o superior al de 1971.

Aquest col·lectiu, va fer possible mantenir reunions amb l’ACA, exposant la situacio que es trovaba la llera, ja que el canyissar i els arbres caiguts provocaven una lleugera desviació del riu, en alguns casos l’aigua tocava els fonaments de les cases.

L’Ajuntament es reuneix amb l’ACA

L’ajuntament de Castellbell i el Vilar es va reunir amb tècnics de l’ACA, el passat 14 de gener. A la mateixa es va desmentir algunes informacions publicades en xarxes socials segons el mateix ajuntament i va anunciar la neteja de la llera per aquest mateix dilluns a càrrec de Forestal Catalana, que és una empresa adjudicada per la mateixa ACA, amb un cost de 15.000€. A mes l’Ajuntament diu que han de ser ells qui notifiquin a l’ACA les actuacions que s’han de fer

No votes yet.
Please wait...

One Reply to “Per fi netejen la llera del riu Llobregat al seu pas a la Bauma.”

 1. Aquesta informació és a mitges tintes

  15 juliol 2019 denúncia davant l’ajuntament per part d’un veí del municipi de l’estat crític de Llobregat al seu pas per La Bauma

  Juliol 17 denúncia davant l’ACA i l’ajuntament pels empresaris de poligon de La Bauma de l’estat d’abandó del Llobregat tot acompanyat per l’informe tècnic d’un Enginyer Superior.

  22 juliol 2019 Informe técnic a l’ACA per un Enginyer Superior Agrònom denunciant l’estat de perill i abandonament de l’Llobregat al seu pas per La Bauma

  Novembre de 2019 resposta negativa per part de l’ACA d’actuar en aquesta zona i traspassar el problema als empresaris de poligon de La Bauma.

  Desembre de 2019, l’enginyer superior visita novament la zona afectada i fa un nou informe recalcant que a més el curs de el riu s’ha vist modificat a causa de la vegetació i crescuda d’arbres de forma descontrolada i el tramet novament a l’ACA.

  20 de desembre els empresaris de poligon de La Bauma signen un manifest en contra de la resolució de l’ACA i els veïns recullen gairebé 500 signatures al costat de l’Ass. Amics Església de La Bauma i les remeten a l’ACA i als l’ajuntament.

  Per tot l’enrenou social creat, l’ACA ens comunica que amb caràcter d’urgència decideix actuar en conseqüència i ens informen que ha mitjans de gener comencen els treballs de neteja, així ha estat i ahir dia 20 de gener de 2020 van començar els treballs en una zona de el riu i en un futur mitjançant subvencions s’actuarà amb la resta de la zona.

  El 14 de gener va ser requerit l’ajuntament per l’ACA per informar-los dels treballs previstos i les futures actuacions a la zona mitjançant subvencions durant el 2020.
  Aquestes subvencions són possibles quan els ajuntaments realitzen les gestions necessàries davant l’ACA en comptes d’estar mirant a altres llocs o perdent el temps en les xarxes socials.

  Rating: 5.0/5. From 1 vote.
  Please wait...

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada