Els Goya entronitzen 'Dolor y gloria' de Pedro Almodóvar amb set estatuetes

Text Redacció

Foto Portada: Europa Press/ACN

El cinema espanyol va aplanar el camí de ‘Dolor y gloria’, el film més personal de Pedro Almodóvar, fins a la cursa dels Oscar amb set premis Goya, entre els quals destaca el de millor pel·lícula, millor direcció i millor actor protagonista per Antonio Banderas.

‘Mientras dure la guerra’, d’Alejandro Amenábar, que partia com a favorita, va recollir cinc guardons, entre els quals, el de millor actor de repartiment per un Eduard Fernández. Enmig d’una gran ovació, Julieta Serrano s’ha erigit amb el primer Goya de la seva trajectòria pel seu paper a ‘Dolor y gloria’. ‘Buñuel en el laberinto de las tortugas’ de Salvador Simó es va emportar el premi a millor film d’animació, mentre que Belén Funes va ser distingida amb l’estatueta a la millor direcció novell.

Menys previsible era el guardó a Enric Auquer, que es va emportar la distinció a millor actor revelació pel seu paper a ‘Quien a hierro mata’.

No votes yet.
Please wait...

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada