Sanitat accepta la proposta que la Catalunya Central, el Garraf i l’Alt Penedès avancin a la Fase 1 ,dilluns

Text: Redacció
Foto Portada: Mapa Salut Gencat

El Ministeri de Sanitat ha autoritzat Lleida, Girona, Catalunya Central, Alt Penedès i el Garraf passin a la fase 1 i però Barcelona, àrea metropolitana i Baix Montseny es quedaran a la fase 0, que relaxarà les mesures per permetre fer certes activitats fins ara no permeses.

Això farem a la fase 1

En aquest sentit, s’hi incorpora el permís de pesca i caça i que la limitació d’obertura en establiments de fins a 400 metres quadrats continuarà vigent però es permetrà que els de major extensió puguin “delimitar espais” d’aquesta superfície màxima per poder obrir amb una limitació del 30% de l’aforament.

Foto: Pere Sánchez

En aquesta fase es permet el contacte social en grups reduïts de persones que no siguin vulnerables ni tinguin patologies prèvies. Es podran fer trobades de fins a 10 persones a domicilis particulars però també al carrer o en terrasses de bars i restaurants, que podran obrir amb un aforament del 50%.

Les persones que viuen a la mateixa casa podran viatjar juntes en cotxe i ocupar-ne totes les places. S’haurà de garantir sempre que sigui possible el teletreball i els ajuntaments podran autoritzar mercats a l’aire lliure amb limitacions. També podran obrir biblioteques –amb restriccions- i els establiments turístics, sense poder utilitzar les zones comunes.

A més, es podrà viatjar a segones residències sempre que es troben a la mateixa àrea autoritzada.

La paradoxa de la Zona 1: Rellinars i Vacarisses no es podran desplaçar a Terrassa però sí a Manresa o a Castellbell

Rellinars i Vacarisses passaran a la fase 1 del desconfinament abans que la resta de municipis del Vallès Occidental. Aquesta diferenciació és deu al fet que aquests dos pobles pertanyen a la regió sanitària de la Catalunya Central. La notícia ha generat sorpresa entre els veïns d’aquestes localitats que han expressat el seu malestar per no poder-se moure per la seva àrea d’influència. Els alcaldes han demanat als seus habitants “tranquil·litat” i han recordat que sí estan permesos els desplaçaments per anar a treballar, al metge o a tenir cura de familiars. Alhora han animat els ciutadans a apostar pel comerç i la restauració local.

La resta de normes de la Zona 1, es publicarà demà al BOE.

No votes yet.
Please wait...

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.