Una trentena d’avisos als Bombers per les fortes tempestes a la Catalunya central, el Penedès i l’àmbit metropolità

Text: Redacció
Foto Portada: Pixabay

Els Bombers de la Generalitat han rebut una trentena d’avisos entre les 14 i les 19 hores per les fortes tempestes que han descarregat a la tarda d’ aquest dissabte 16 de maig, a la Catalunya central, el Penedès i el sud de l’àmbit metropolità. Cap de les sortides té gravetat i només destaca la caiguda d’un mur a Artés, sense més conseqüències i la majoria per acumulacions d’aigua, sanejaments i arbres caigut. Els xàfecs intensos –acompanyats de calamarsa- han descarregat amb força en poblacions del Bages, l’Anoia, el Vallès Occidental, el Baix Llobregat i l’Alt Penedès.

Protecció Civil dóna per acabat l’episodi de precipitacions intenses

Protecció Civil ha donat per acabat l’episodi de precipitacions intenses i ha tancat l’alerta del pla Inuncat. Tot i això, el pla ha quedat en prealerta perquè encara s’esperen pluges fins a la mitjanit, sobretot a Tarragona i a les Terres de l’Ebre.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya aquesta tarda s’han registrat pluges intenses per sobre dels 20 l/m2 en 30 minuts a Vallirana (29,8 l/m2), Sabadell – Parc Agrari (25,9 m/l2), Prats de Lluçanès (21 l/m2) i Montserrat (20,1 l/m2). També hi ha hagut calamarsades intenses com la de la Granada (Alt Penedès).

No votes yet.
Please wait...

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.