19/04/2024
Entra i llegeix...

Text i Foto: althaia

  • Aquest divendres s’ha presentat el projecte, que s’aplica a Salut Mental, amb la presència d’Ana Urrutia, presidenta de la Fundación Cuidados Dignos

La Fundació Althaia ha iniciat el procés d’implantació i acreditació de la norma Libera Care en l’atenció a Salut Mental, un nou model de cura, atenció i intervenció centrat en la persona. La sala d’actes de l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa, va acollir aquest divendres la presentació del projecte, que ha comptat amb la presència d’Ana Urrutia, presidenta de la Fundación Cuidados Dignos, entitat que impulsa aquesta nova metodologia.

La norma Libera Care  aposta per una atenció integral que respecti la dignitat de la persona i les seves necessitats concretes i està encaminada a reduir al màxim les mesures restrictives. Per aconseguir-ho, potencia una gestió de casos més individualitzada, una comunicació eficient entre professionals i l’autonomia dels pacients.

Un grup multidisciplinari format per deu professionals de Salut Mental d’Althaia ha assolit ja la primera etapa formativa d’aquesta norma. És l’equip líder, a partir dels quals aquesta nova metodologia de treball s’estendrà a la resta de professionals de la unitat. Durant la presentació del projecte, s’han compartit els coneixements adquirits amb els professionals de la institució, pacients i familiars, als quals també s’implica en el desplegament d’aquest nou model.

L’objectiu és implantar la norma Libera Care a Salut Mental al llarg d’aquest 2019. Al final, la Fundación Cuidados Dignos farà una auditoria per certificar-ne la implementació.

La Fundació Althaia està treballant per avançar cap a un model d’atenció centrada en la persona, que té en compte les seves preferències, valors i opcions de vida i la fa partícip de les decisions que es prenen respecte a la seva salut. Així ho estableix el Pla Estratègic de la institució, que seguint els paradigmes actuals d’atenció aposta per la reformulació del paper del pacient i les famílies i la revisió del model assistencial per tal que la persona sigui l’eix central. Aquest nou model també té en compte els espais assistencials. Les instal·lacions que s’estan renovant segueixen uns criteris d’humanització per oferir als usuaris un entorn de més confort i calidesa i, d’aquesta manera, afavorir una millor resposta emocional de les persones, pacients i famílies que han d’afrontar un problema de salut.

Els paradigmes actuals incorporen la persona com a centre del procés d’atenció. Això comporta una visió que va més enllà del fet de curar, cuidar o alleujar. El que pretén és que la persona tingui sempre un projecte vital de futur, construït des de la màxima autonomia possible, en el seu propi entorn i independentment de la seva esperança de vida i el problema de salut o el benestar que tingui o se li pressuposi.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.