28/11/2020

Cada vegada es detecten falses denuncies per suposats robatoris

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació del Bages, entre l’octubre de 2012 i el febrer de 2013 van imputar a cinc persones del Bages, com a presumptes autors d’una simulació de delicte, en denunciar haver estat víctimes d’un robatori violent.

El dia 12 d’agost de 2012 un home va denunciar que caminava per un carrer de Manresa i una moto li va fer estrebada del telèfon mòbil que portava a la mà. Els investigadors el van resoldre el gener de 2013.

El dia 1 d’octubre de 2012 un home va denunciar que caminava per un carrer de Manresa i que algú per darrera li va posar una navalla per l’esquena i el va obligar a donar-li els següents objectes: la cartera amb 140 euros, un anell d’or, una cadena d’or i un rellotge. Els investigadors el van resoldre l’octubre de 2012.

El dia 2 d’octubre de 2012 un menor d’edat va denunciar que per un carrer de Manresa uns joves li van posar una navalla al coll i els va haver de donar la bicicleta, valorada en uns 600 euros. Els investigadors el van resoldre l’octubre de 2012.

El dia 16 d’octubre de 2012 un home va denunciar que caminava per un carrer de Manresa i va ensopegar, caient-li el telèfon mòbil. Quan anava a recollir-lo un home amb passamuntanyes i una navalla li va agafar el telèfon. Els investigadors el van resoldre el novembre de 2012.

El dia 6 de desembre de 2012 una dona va denunciar que es trobava a l’interior del seu cotxe estacionat, a la localitat de Moià, de sobte algú va obrir la porta de l’acompanyant, van forcejar i se li va emportar l’abric i la bossa de mà, on entre els objectes personals hi portava un telèfon mòbil. Els investigadors el van resoldre el febrer de 2013.

Els mossos encarregats de la investigació d’aquest tipus de robatoris es van trobar que alguns d’ells presentaven clars indicis que apuntaven a la invenció de les denúncies, com són incoherències, contradiccions en les declaracions o fins i tot penediment en declarar per segona vegada quan se’ls demanava aclarir algun dels punts de les denúncies.

La motivació dels imputats respon a poder cobrar l’assegurança que tenen contractada i que cobreix aquest tipus de fet delictiu, sigui per obtenir un telèfon nou o bé una compensació econòmica.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: