25/04/2024
Tindrà lloc el 10 de gener al Kursaal i anirà a càrrec de l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat

Els beneficis obtinguts es destinaran a la Plataforma Ciutadana de Solidaritat, guanyadora de la vuitena edició del Premi Simeó Selga

–        Les entrades es poden adquirir al Teatre Kursaal

Un any més, i ja en són 8, el Concert de Reis que organitza el Rotary Club Manresa-Bages posarà el punt i final a les festes nadalenques. Serà el diumenge, 10 de gener, a les 7 de la tarda al Teatre Kursaal de Manresa. Per segon any, l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat serà l’encarregada d’oferir aquest concert que realitzarà una actuació típica d’aquestes dates amb valsos i danses de la Família Strauss.

L’objectiu del Rotary és intentar omplir el Kursaal ja que els beneficis que s’obtenen d’aquest concert serveixen com a dotació econòmica per al Premi Simeó Selga. Aquest guardó, que també arriba a la seva vuitena edició, s’ha atorgat enguany al Banc d’Aliments de la Plataforma Ciutadana de Solidaritat, que té com a objectiu donar suport a un nombre creixent de famílies, de Manresa i el Bages, amb dificultats econòmiques i de subsistència que afecta directament la seva alimentació.

Rotary Club Manresa-Bages entregarà aquest premi en el decurs d’aquest concert que programa amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa i d’un centenar d’empreses de la comarca del Bages. En l’edició de l’any passat l’import va ser de 6.000 euros que es van entregar als Tallers Musicals d’Estiu d’Avinyó 2009.

En el concert, l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat, dirigida per Josep Ferré, interpretarà obertures, marxes i polques de la família Strauss. La primera part començarà amb la ‘Polonesa’ de Tchaikowsky, continuarà amb l’obertura ‘El baró gitano’ de Johann Strauss, i seguirà amb ‘Augensprache’ d’Eduard Strauss i ‘Música de les esferes’ de Josef Strauss. Aquesta primera part del concert finalitzarà amb la interpretació de ‘Rapsòdia de Nadal’, del compositor català Albert Guinovart.

A la segona part Johann Strauss tornarà a ser protagonista amb les peces ‘Veus de primavera’, ‘Nova Pizzicato Polca’, ‘El galop dels bandits’, ‘Vibrationen’ i ‘Eljen a Magyar’.

Durant el concert no hi faltarà el Vals de l’Emperador (fragment del Ratpenat) o la Marxa Radetsky. El concert es clourà amb la interpretació del ‘Cant de la Senyera’, de Lluís Millet.

Les entrades es poden adquirir a les guixetes del Teatre Kursaal per un preu de 18 euros.

Informació i Foto : catpress

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares