19/04/2024

a0a8536f-0422-4632-b109-30fb1376fc5c

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté en PREALERTA el Pla especial d’emergències per incendis forestals a Catalunya INFOCAT per la situació d’elevades temperatures i baixes humitats relatives, la qual cosa fa incrementar el perill d’incendis forestals. També es manté un avís de situació de risc per calor. Cal extremar les precaucions.

Pel que fa a les temperatures, i d’acord amb el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), es preveu que avui es pugui arribar a temperatures màximes extremes, entre les 14 hores i les 20 hores d’avui, a les comarques de la Noguera, Segrià, Urgell, Pla d’Urgell, Garrigues i Segarra (demarcació de Lleida): Alt Empordà, Baix Empordà, Garrotxa, Gironès i Pla de l’Estany (demarcació de Girona) i la Val d’Aran (demarcació de l’Alt Pirineu). Respecte ahir, i gràcies a l’entrada de vent de marinada, millora la situació a les comarques de Terra Alta, Ribera d’Ebre i Bages, on es preveu que no es superi el llindar de temperatura màxima extrema.

Per demà dissabte, dia 3 d’agost, es preveu que es pugui arribar a temperatures màximes extremes, entre les 14 hores i les 20 hores, a les comarques de la Noguera, Segrià, Urgell, Pla d’Urgell i Garrigues (demarcació de Lleida), Ribera d’Ebre i Terra Alta (demarcació de Terres de l’Ebre). Cal extremar les precaucions per les altes temperatures en el cas de la població vulnerable (gent gran, nens i persones amb malalties cròniques), evitant, l’activitat física intensa a l’exterior i, si és possible, evitant sortir al carrer a les hores de màxima insolació, hidratant-se molt i tapant-se el cap si s’està a l’aire lliure.

Tanmateix, si es té parents, amics o coneguts d’edat avançada o amb malalties cròniques i que viuen sols o passen l’agost sols, cal fer seguiment de què es troben correctament. En cas d’emergència cal trucar al telèfon 112.

El risc d’incendi previst per avui, d’acord amb el mapa de perill que elabora la Direcció General de Medi Natural i Biodiversitat, és molt alt a les comarques següents:

– Demarcació de Barcelona: Alt Penedès, Baix Llobregat, Vallès Occidental i Vallès Oriental
– Demarcació de Catalunya Central: Anoia i Bages
– Demarcació de Lleida: Urgell, Segarra, Garrigues i Segrià
– Demarcació de Tarragona: Conca de Barberà i Priorat
– Demarcació de Terres de l’Ebre: Ribera d’Ebre i Terra Alta

A més, durant el dia d’avui les següents comarques tenen un risc d’incendi forestal alt: Alt Camp, Alt Empordà, Baix Empordà, Gironès, La Selva i Maresme.

Protecció Civil vol remarcar la importància d’extremar les mesures de precaució prop de zones forestals, recordant que està prohibit llançar burilles o llumins; encendre fogueres o tirar cotes en zones de perill; no fer barbacoes que no estiguin autoritzades; ni deixar escombraries ni deixalles al bosc. A les urbanitzacions i zones habitades prop del bosc cal extremar les precaucions, i és important recordar que en cas d’incendi el confinament dins les cases és la mesura de protecció més efectiva a no ser que les autoritats indiquin el contrari. A més, cal mantenir netes de fulles, branques i altre material combustible les parcel·les.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.