25/04/2024

La localitat bagenca de Sallent ha viscut durant tot el cap de setmana , la Fira del món geganter amb la presencia de 150 gegants vinguts d´arreu de Catalunya , La fira que va arrencar ahir dissabte amb diverses activitats com una projecció d´una pel•lícula sobre el món dels gegants ,una xerrada sobre la vinculació dels gegants amb el setè art entre altres .
El plat fort s´ha viscut intensament aquest diumenge una gran plantada de gegants al passeig de la vila , esmorzar per a les colles participants , cercavila pels carrers i finalment els gegants de Sallent i els de la propera edició de la fira del 2014 que se celebrarà a Sant Vicenç dels Horts .


A part de la cercavila també hi ha hagut parades de diversos temes relacionats amb el món geganter , des de mostra de bestiari , llibres , venda de samarretes , exposició de gegants en miniatura i fins i tot els gegants entre els quals els del nostre poble en xocolata . També hi ha hagut una xerrada sobre el paper de la dona al món geganter .

En aquesta xerrada de mitja hora , s´ha abordat el paper actual de la dona en aquest món , una de les ponents ha dit que fa molts anys difícilment la dona podria accedir en aquest món ja que era exclusiu per a homes, un dels assistents ha recordat que el 1992 durant les olimpíades ell era cap de colla i la seva entitat va ser convidada a participar , li va a cridar molt l´atenció que els organitzadors només li van demanar que a la seva colla només hi podien anar homes .
Un altre de les ponents ha demanat confiança entre les colles en el paper de la dona , ja que avui dia tenen un paper força destacat no nomes perquè la majoria portin la gralla , si no que ja comencen a sorgir dones portant gegants , per això es pretén la igualtat home i dona als temps que corren.
Unes 40 colles que han participat a aquesta fira eren bagenques .

Galeria fotos Fira Món Geganter 2013

Fira del Món Geganter (Sallent ) 13 d’octubre de 2013
Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.