25/04/2024

El 9 de maig del 2004, s´inaugurava a Barcelona el primer Fòrum de les Cultures: un esdevenimentque a dia d´avui, encara hi ha gent que no entén el seu significat. Si el Jocs Olímpics del 1992 va aconseguir que la capital catalana fós molt més ben situada al mapa del món, no es pot dir el mateix amb el fòrum.

En aquest esdeveniment Castellbell i el Vilar , com molts altres municipis, van formar part com a municipis col·laboradors del Fòrum. Tant va ser així, que va ser testimoni de l’acte inaugural, gràcies a la presència de la Capella de Música Burés, que hi va participar a la cerimònia inaugural amb altres cors de Catalunya.

 Dos dies abans, els cantaires de la Capella van assistir a l´assaig inaugural del espectacle nocturn “Moure el món” de la Fura dels Baus, l´assaig va sortir perfecte i van sortir contents de l’experiència i el que significavaper l´entitat prendre part en aquest esdeveniment.

El mateix dia 9 a primeres hores de la tarda, sortia un bus amb els cantaires participants en direcció cap el fòrum. A diferència del dia de l´assaig, van haver de passar per diversos controls a la mateixa porta del recinte, motivat per la presència de grans autoritats, per tant la seguretat va ser màxima.

Un cop dins, van rebre les indicacions de la organització fins al moment de l´espectacle. Finalitzat aquest, mentre tornaven cap el lloc on hi havia aparcat el bus, es van trobar amb l’aleshores Alcalde de Barcelona, Joan Clos, i el que anys més tard seria president de la Generalitat, Jose Montilla. Els cantaires de la Capella es van poder fotografiar amb ells i per tant es van endur un bon record de la Jornada.

La presència de la Capella no va ser pas la única. Un gran mural a l´esplanada del fòrum hi havia els municipis col·laboradors, tant va ser així que els rètols indicatius del poble tant d´entrada com de sortidade la C-141-b que travessa els tres barris principals del poble es va col·locar el distintiu del fòrum que va romandre durant mesos .

 Al nostre poble es van fer dues activitats relacionades amb el fòrum que a mode testimonial res tenia a veure , doncs eren activitats que ja es feien i que avui dia encara es fan com la trobada de gegants o el Festival de Cant Coral.

 Tot i que el fòrum va passar amb més pena que glòria, sí que es pot dir que Castellbell i el Vilar hi va ser  present com a fet testimonial.  

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.