25/04/2024
El pressupost ha estat aprovat amb els vots de l’equip de Govern del PSC, l’abstenció del Grup Independent de Castellbell i el Vilar i els vots en contra de CiU i ERC.
  • La inversió al Centre Cultural Borràs i la urbanització de la Vall de Montserrat augmenten el pressupost respecte l’any passat en uns números que prioritzen l’atenció a les persones

L’Ajuntament de Castellbell i el Vilar ha aprovat el pressupost de 2015 que arriba als 4.913.644 euros, una xifra que suposa el 52% més que l’any passat. El consistori manté una estabilitat pressupostària i un endeutament baix que li permet afrontar noves inversions. El creixement respecte l’any passat s’explica per la important inversió en el projecte per a la transformació del Centre Cultural Borràs i l’inici de la urbanització del nucli de la Vall de Montserrat. Al Centre Cultural Borràs es preveu l’adequació de l’espai polivalent i l’actuació a l’espai de la Biblioteca i a la Vall de Montserrat s’iniciaran els treballs d’urbanització amb una primera fase en què s’instal·larà nou enllumenat. El pressupost ha estat aprovat amb els vots de l’equip de Govern del PSC, l’abstenció del Grup Independent de Castellbell i el Vilar i els vots en contra de CiU i ERC.

Atenció a les persones

Els números aprovats prioritzen els serveis a les persones com és el cas dels serveis bàsics, el servei de mediació, s’adequa un habitatge per a ús social o el funcionament de l’oficina d’intermediació hipotecària. Es crea el programa de tarja social per donar cabuda als productes frescos al banc dels aliments. Es fomenta l’ocupació, s’ofereix el Servei d’Orientació Jurídica gratuïta i es destinen recursos per a les ajudes al menjador escolar i a les situacions de pobresa energètica. L’Ajuntament manté els serveis públics com són l’enllumenat, la recollida de residus, la deixalleria, la neteja viària i el clavegueram i els reforçarà en aquells casos que sigui necessari.

Treball comunitari

L’Ajuntament reforça el treball comunitari amb noves activitats en els centres municipals. En aquest sentit, es potencia la dinamització juvenil amb una nova inversió a l’edifici Zitzània, la cultura i les accions als centres cívics i l’atenció a la gent gran. En l’àmbit de l’educació, es reforcen els projectes comuns amb les AMPAS i els centres docents així com la formació amb empreses i el suport als emprenedors.

Inversions

El pressupost preveu altres actuacions més enllà de la inversió al Centre Cultural Borràs i l’inici d’urbanització de la urbanització Vall de Montserrat. Es remodelarà la plaça Barcelona i s’actuarà en espais públics a la Bauma i al Burés, es faran millores al CEIP Jaume Balmes i es renovarà el mobiliari de la plaça Lluís Companys. L’Ajuntament també arranjarà l’antiga Escola de Música i millorarà l’enllumenat del camp de futbol. En paral·lel, s’incidirà en aquelles polítiques de promoció del municipi en l’àmbit del turisme per donar a conèixer Castellbell i el Vilar a partir del patrimoni natural, paisatgístic i gastronòmic.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.