19/04/2024
La campanya de vigilància d'aquest any, que disposa d'un pressupost de 2.462.114 €, durarà fins el dia 1 de setembre, amb l'excepció de les 8 rutes de període reduït del nord d'Osona i del Berguedà, que finalitzaran el 17 d'agost.

Campanya incendis  2013Aquest divendres 12 de juny, s’inicia el Pla d’informació i vigilància (PVI) contra incendis forestals que desenvolupa cada any la Diputació de Barcelona, en col·laboració amb els ajuntaments, consells comarcals i les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF).

La campanya d’aquest any, que durarà fins a l’1 de setembre, pel que fa a la comarca del Bages, comptarà amb un equip de 45 persones contractades per aquest dispositiu, que atendran 15 rutes mòbils i 3 punts de guaita fixes a Navàs (Castelladral), Monistrol de Calders (Trullars) i Mura (Montcau), aquest dins el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. El centre de control del Bages estarà ubicat a la Regió d’Emergències Centre dels Bombers, a Manresa.

El Pla d’informació i vigilància (PVI) forma part del programa de suport als municipis en la prevenció dels incendis forestals, que té com a finalitat principal d’evitar-los i limitar-ne els seus efectes. El programa desenvolupa accions informatives a la població i dissuasives de pràctiques amb risc, així com d’anticipació a l’inici i propagació d’un incendi forestal.

A la campanya d’aquest any hi participen, a banda de la Diputació de Barcelona, 265 ajuntaments, 118 ADF, 9 Federacions d’ADF, 10 consells comarcals i cinc consorcis territorials. La Generalitat de Catalunya també hi col·labora a través de diverses Direccions Generals cedint instal·lacions.

El dispositiu d’enguany pel conjunt de comarques barcelonines el formen 93 rutes amb vigilància mòbil, 24 punts de vigilància fixa, principalment en els parcs i en espais d’especial interès, i 9 centres de control per centralitzar els avisos i incidències. L’abast territorial del dispositiu és de 472.979 ha. forestals repartits en 265 municipis de la demarcació de Barcelona.

L’equip d’informació i vigilància pel conjunt de territori de Barcelona està integrat per un total de 282 persones, de les quals 11 són enginyers de zona, 21 operadors de comunicacions, 14 auxiliars de zona, 50 guaites i 186 informadors. Aquest equip disposarà d’un total de 102 vehicles, per atendre les 96 rutes repartides entre les 9 zones de vigilància en que s’ha dividit el territori de Barcelona i que inclou els 12 espais inclosos en la Xarxa de Parcs Naturals.

Cadascuna de les 9 zones en que s’ha dividit la demarcació de Barcelona (Anoia, Bages, Baix Llobregat, Berguedà, Maresme, Osona, Penedès-Garraf, Vallès Occidental i Vallès Oriental) disposa d’un centre de control situat en un parc de bombers que centralitza els avisos d’incendi i la resta d’incidències detectades per les unitats d’informació i vigilància i punts de guaita. També es disposa de 2 centres de suport, al Pla, situats a la sala central de control del Cos d’Agents Rurals, a Torreferrussa, i l’altra a la seu de la Diputació de Barcelona des d’on es realitzen funcions de control central del dispositiu.

La campanya de vigilància d’aquest any, que disposa d’un pressupost de 2.462.114 €, durarà fins el dia 1 de setembre, amb l’excepció de les 8 rutes de període reduït del nord d’Osona i del Berguedà, que finalitzaran el 17 d’agost.

Rutes mòbils a la zona de vigilància del Bages

Codi               Municipis de la ruta

U‐20               Sallent / Gaià

U‐21               Balsareny / Sallent

U‐22               Avinyó / Sant Feliu Sasserra

U‐23               l’Estany / Santa Maria d’Oló

U‐24               Artés /Calders / Monistrol de Calders

U‐25               Mura / Talamanca / El Pont de Vilomara i Rocafort

U‐26               Castellbell i el Vilar / Monistrol de Montserrat / Sant Vicenç de Castellet

U‐27               Castellgalí / Marganell / Sant Salvador de Guardiola

U‐28               Castellfollit del Boix

U‐29               Aguilar de Segarra / Sant Pere Sallavinera

U‐30               Fonollosa / Rajadell

U‐31               Sant Mateu de Bages

U‐32               Cardona

U‐33               Navàs / Súria / Castellnou de Bages

U‐34               Manresa / Navarcles / Sant Fruitós de Bages / Sant Joan de Vilatorrada / Santpedor / Callús

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.