19/04/2024
L’any 2014 es van fer a la Clínica 4.805 intervencions de pacients de mútues i privats

Text i Fotos : Clínica Sant Josep Manresa

 

  • L’any 2014 es van fer a la Clínica 4.805 intervencions de pacients de mútues i privats

La Clínica Sant Josep ha remodelat, aquest 2015, el seu bloc quirúrgic format per quatre quiròfans convencionals, un quiròfan per a cesàries i dues sales de parts amb una actualització de l’equipament tècnic, el mobiliari i de tot l’entorn. Això ha derivat en una actualització dels circuits i protocols que permeten millorar la seguretat dels pacients i dels professionals. Cada any, en l’àmbit de les mútues i privats, es fan entre 4.000 i 5.000 in2015_BQ2tervencions. Durant l’any 2014 van ser 4.805, i durant el primer semestre del 2015 han estat 2.586.

A més d’una actuació general, a l’interior de cada un dels quiròfans s’ha canviat tot el mobiliari fix i s’ha substituït per carros d’infermeria, permetent que els professionals puguin desenvolupar més eficientment les seves tasques. També s’han canviat les làmpades quirúrgiques que milloren la il•luminació del camp quirúrgic.

Un altre dels equipaments renovats és el que dóna l’accés dels pacients al bloc quirúrgic, el sistema de transferència, conegut popularment com el trànsfer. Des d’aquest punt els usuaris passen de l’exterior a l’interior del bloc quirúrgic, que és una zona estèril. Per tant, és un dels canvis més importants per millorar els circuits i la seguretat en benefici dels pacients.

L’àrea de reanimació és una de les que més ha canviat, convertint-se en un espai diàfan i agradable per als pacients i a on s’han substituït diferents elements per afavorir la confidencialitat i la intimitat dels pacients intervinguts. A banda, l’equip d’infermeria disposa d’un taulell de control més ampli i de carros tecnològicament avançats.
El magatzem ha estat una altra de les zones remodelades. S’hi ha instal•lat un sistema de doble calaix que permet una gestió i un control dels estocs de material més eficient. Un sistema que també s’ha col•locat a l’àrea de farmàcia per a la gestió de l’estocatge de medicaments.

Sales de parts
Fa un any la Clínica Sant Josep va remodelar les dues sales de parts convencionals transformant-les en sales de dilatació-part on la mare pot fer tot el procés de dilatació i part sense moure’s d’habitació. Es van fer diferents accions per convertir-les en un espai més acollidor. Per exemple, es va canviar la il•luminació, de la qual es pot gra2015_BQ1duar la intensitat per adaptar-la a l’estat d’ànim de la mare i l’acompanyant, creant un espai més íntim. També es va instal•lar un equip de música en el qual la mare pot posar la seva pròpia selecció perquè l’ajudi en el procés de la dilatació. Les dues sales van equipar-se amb un bressol tèrmic per al nadó i amb lliteres noves per a la mare.

La Clínica Sant Josep atén cada any uns 600 parts.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.