25/04/2024
S’ha reclamat a la Generalitat un calendari de pagament del deute pendent amb els ajuntaments, que en el cas de Castellbell i el Vilar és de 759.399,72.-€

TEXT : PSC CASTELLBELL I EL VILAR

  • En aquesta primera trobada s’ha reclamat a la Generalitat que publiqui el deute “real” als ajuntaments al portal de la transparència

Logo Psc Castellbell i el VilarEl passat 9 d’abril es va constituir el Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del PSC en una trobada que s’ha ampliat a caps de llista i regidors i regidores. Un Consell en el que el Grup Municipal de Castellbell i el Vilar hi forma part. En la trobadaes va posar de relleu dues dades significatives: que PSC-CP és la segona força en nombre de vots als municipis catalans i que és la força política que governa més habitants: més de 2 milions.

 

També s’han establert les prioritats municipals socialistes per a aquest mandat, entre les quals hi ha demandes dels ajuntaments a la Generalitat, accions per al creixement i la lluita contra el canvi climàtic, així com per la pau i la solidaritat.En relació a les demandes municipals a la Generalitat de Catalunya, hi ha la necessitat d’un fons d’emergència social que permeti garantir les necessitats bàsiques de les persones més desfavorides, així com promoure accions preventives, de promoció de l’autonomia i les oportunitats per a les persones, així com reforçar i dotar de més i millor recursos els centres educatius del municipi.

 

Durant la trobada, també s’ha reclamat a la Generalitat un calendari de pagament del deute pendent amb els ajuntaments, que en el cas de Castellbell i el Vilar és de  759.399,72.-€ ; que es prioritzin aquests pagaments i que es publiqui el deute “real” al portal de la transparència.

 

Els acords que es i les DEMANDES DELS AJUNTAMENTS SOCIALISTES AL GOVERN DE LA GENERALITAT:

 

1.- Fons d’emergència social : per acordar les polítiques i els recursos, a mig i llarg termini, que garanteixin les necessitats bàsiques de les persones més desfavorides, alhora que es promoguin accions preventives, de promoció de l’autonomia i oportunitats de les persones.

 

2.- Un nou marc legislatiu local a Catalunya que:

  • Llei de Governs locals que atorgui àmplies competències als municipis i Ampliï l’autonomia local
  • Llei de Finances Local que estableixi unes bases financeres adients a les competències municipals
  • Dues lleis que s’ha de gestionar en paral·lel

3.- Deute de la Generalitat als ajuntaments:

  • Que es publiqui el deute “real” al portal de transparència.
  • Que s’estableixin terminis de pagament
  • Que aquests pagaments siguin una prioritat

4.- Participació en els ingressos de la Generalitat:

  • Cal una llei que ho desenvolupi
  • Mentrestant, incrementar progressivament el Fons de Cooperació Local de Catalunya fins al 3,5%: passar de 124 MEUR el 2015 a 653 MEUR el 2019

5.- Augment progressiu de les transferències corrents per finançar programes i serveis de competència compartida entre la Generalitat i els ajuntaments.  Un augment progressiu d’aquestes transferències fins a arribar al 5% dels ingressos corrents de la Generalitat el 2019.

 

6.- Reformulació del PUOSC: Creació d’un nou fons per a la Inversió Local que substitueixi el PUOSC amb una dotació mínima de 500 MEUR

 

7.- 100% taxa turística pels municipis

 

8.- Demanar al Govern de la Generalitat que destini als territoris amb centrals nuclears com a mínim el 50% dels recursos obtinguts per l’impost sobre les centrals nuclears i impulsar, conjuntament amb els ajuntaments i agents territorials i econòmics, un pla d’industrialització per aquests territoris.

 

9.- Recuperació de la dotació pressupostaria de 100 milions per actuacions integrals a barris  introduint factors complementaris (ocupació, eficiència energètica, etc.)

 

10.- Creació d’un Fons d’ajuda a la Rehabilitació d’habitatges.

 

 

 

GOVERNS LOCALS PEL CREIXEMENT I LA LLUITA CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC

 

Proposem:

1.- Vincular polítiques mediambientals amb desenvolupament equitatiu de la societat

 

2.- Els Governs Locals han de treballar per promoure canvis en els comportaments individuals i socials necessaris per lluitar per unes ciutats més saludables, sostenibles i educadores.

 

3.- Participar en la proposta de la CE d’Estratègia Europea 2020

 

 

 

ELS MUNICIPIS, GRANS AGENTS DE LA PAU I LA SOLIDARITAT

 

Els socialistes proposem:

1.- Seguirem posant en valor la memòria històrica dels nostres pobles i del nostre país.

 

2.- Promourem l’educació i la cultura de la pau. Volem fer ciutats educadores amb bones escoles.

 

3.- Promourem la diplomàcia en xarxa de les ciutats, el diàleg, entre cultures i entre pobles. La cooperació descentralitzada. El món global que volem necessita que les ciutats d’arreu es parlin.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.