19/04/2024
No és una subvenció pròpiament dita, però sí una manera innovadora de posar en contacte l'administració amb les entitats o persones que duguin a terme projectes d'interès ciutadà.

Peu Amic Media

Text i Foto : Ens de Comunicació / AMIC
La recerca de finançament és un maldecap per les associacions. És cert que els optimistes diran que és una oportunitat. Molt bé, però el fet és que sovint les entitats van ofegades amb la gestió del seu dia a dia. Amb tot, hi ha una sèrie d’iniciatives que si bé no poden fer que el dia tingui més de 24 hores, potser poden permetre aconseguir que les entitats aconsegueixin noves vies de finançament a través de conceptes com ara micromecentage, patrocini entre empreses…

Celebrada el 9 de juny, a la jornada Co-finançaments culturals, organitzada per la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i per la Fira MedXerrada Entitats Manresaiterrània de Manresa, s’han compartit diverses experiències i alhora es va promoure la reflexió en una taula de debat.

Pel que fa a l’exposició d’iniciatives, Gemma Sendra, directora executiva de la Fundació Catalunya Cultura, va exposar el programa de la llotja de projectes que ha llençat aquesta fundació, i que fa la funció de pont entre empreses i projectes que cerquen patrocini. Sendra, a més, va reflexionar sobre la necessitat de millores en la fiscalitat que estimulin el mecenatge. Per la seva part, María Perulero, directora estratègica de Goteo.org, ha presentat aquesta plataforma que permet a les entitats sense ànim de lucre realitzar campanyes de microfinançament per Internet per aconseguir fonts per a projectes concrets i que tinguin un retorn social, condició indispensable. Goteo.org destaca per com ha sumat les institucions públiques en una plataforma d’aquest estil. Si l’habitual és que les campanyes de microfinançament per Internet es posen a disposició de particulars que realitzen les seves donacions, la plataforma goteo.org també ha permès que les institucions destinin una suma de diners, amb la qual es fa una convocatòria pública de projectes que per via de la plataforma podran aconseguir finançament. No és una subvenció pròpiament dita, però sí una manera innovadora de posar en contacte l’administració amb les entitats o persones que duguin a terme projectes d’interès ciutadà.

Per últim, la primera part va acabar amb una taula que ha mostrat casos de bones pràctiques a través dels seus responsables: Miquel Burgés, cap de la colla dels Gegants de Molins de Rei, va exposat com van recórrer a micromecenatge per finançar els nous vestits dels gegants, Carol Duran coordinadora del Cultsurfing, va parlat d’aquesta iniciativa que permet donar a conèixer diversos projectes sorgits a tots els territoris de parla catalana, Àngel Hom, cap del servei de cultura ha exposat el finançament de la Festa Major de Sant Fèlix de Vilafranca del Penedès i, Salvador Sunyer, director artístic del Temporada Alta van fer referència a l’evolució del festival de teatre pel que fa a la relació amb els patrocinadors. Fruit de la seva experiència, Sunyer va explicar com d’important és que les empreses que patrocinen un acte rebin un cert retorn de les entitats, per exemple un dossier explicatiu de com s’ha desenvolupat l’activitat, “cal conservar el que ja tenim, tractar bé els patrocinadors”. En aquest aspecte ha explicat que l’ús del logotip de les empreses, sigui als cartells, programes, etc., cada cop és menys efectiu: “S’ha de fer, és cert, però les empreses davant d’un patrocini demanen rebre a canvi sigui una forma de connexió més propera amb els potencials clients, i això s’ha d’aconseguir amb mesures imaginatives que permetin una presència més vivencial dels patrocinadors als espectacles”, ha exposat Sunyer.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.